Haberler

Prens Philip'i tanrıları kabul eden kabile, cenaze töreni için hazırlık yapıyor

Güncelleme:

Edinburgh Dükü Prens Philip'in cenaze töreni, tüm dünyada konuşulmaya devam ederken gezegenin ücra köşesinde ise Philip'i kendi tanrıları olarak gören bir ada kabilesi, cenazesi için günlük ritüeller tasarlıyor.

Vanuatu ülkesinde bir ada olan Tanna'daki kabile üyeleri kültür uzmanlarından birine göre dans ederek, konuşarak ve yerli bitkileri kavanın törensel içeceği ile Prens Philip'in yasını tutacak. Prens Philip'in kendi tanrıları olduğuna ve bir yanardağ ruhunun vücut bulmuş hali olduğuna inanan kabilenin, Prens Charles'ı ise halefi olarak kabul edip kutsal yağ ile meshedeceği şeklinde tahminler var.

İKİ DÜNYA ARASINDAKİ KAPIYI AÇAN İÇECEK

Avustralya Müzesi araştırma görevlisi Kirk Huffman, bu kabilenin "Prens Philip Hareketi" olarak bilinen bir grup olduğunu ve dünya üzerinde 4 bin 500 kişinin konuştuğu Navhaal adında bir dil konuştuklarını söylüyor. Ayrıca Huffman, bu kabile için kava içmenin 'maddi dünya ile maddi olmayan dünya arasındaki kapıyı açan sıvı anahtar' olduğunu ve 'kutsal bir aktivite' niteliği taşıdığını belirtiyor.

Prens Philip'i tanrıları kabul eden kabile, cenaze töreni için hazırlık yapıyor

Kava içeceğinin kutsallığı hakkında konuşan Huffman "'Kava kullanarak daha iyi yağmur, daha iyi güneş, daha iyi mahsul verimliliği, her türlü şeyi elde edebilirsiniz. Çünkü bu istekleri kava aracılığıyla dünyaya getiriyorsunuz" dedi.

"PRENS PHILIP'İN KÖKENİ TANNA'YA DAYANIYOR"

Öte yandan reenkarnasyona inanan kabile halkına göre, ölüler etrafta dolaşabilir ve yıllar sonra başka bir kişinin bedeninde ortaya çıkabilir. Bu yüzden kabile, Prens Philip'in kökeninin kendi yaşadıkları yer olan Tanna'ya dayandığını söylüyor.

Huffman, Philip'in hareketle bağlantısının 1971'de Vanuatu'ya yaptığı resmi ziyaret sırasında başladığını ve burada kuzeydeki Malekula Aadası'nda bazı geleneksel ritüellere katıldığını bildiriyor.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Prens Philip Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title