Haberler

Peru'da 200 metrelik uçuruma yuvarlanan yolcu otobüsünde 24 kişi hayatını kaybetti

Güncelleme:

Peru'da bir yolcu otobüsü 200 metrelik uçuruma yuvarlandı. Kazada 24 kişi hayatını kaybetti, 21 kişi yaralandı. Kazanın yaşandığı yolda daha önce heyelan meydana geldiği, yolun bakım çalışmasının yapılmadığı ortaya çıktı.

Peru'nun güneyinde bir yolcu otobüsünün uçuruma devrildiği kazada 24 kişi öldü, 21 kişi yaralandı.

24 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Ülkenin resmi ajansı Andina'nın verdiği habere göre, Huancayo ile Huanta kentleri arasında seyahat eden otobüs, Ayacucho kara yolu üzerinde 200 metrelik uçuruma yuvarlandı. Kazada 24 kişi olay yerinde hayatını kaybetti, 21 kişi yaralandı. Bölgeye çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibinin sevk edildiği, yaralıların hastanelere kaldırıldığı bildirildi.

YOLDA DAHA ÖNCE HEYELAN MEYDANA GELMİŞ

Anco Belediye Başkanı Manuel Zevallos RPP Radyosuna yaptığı açıklamada, kazanın gerçekleştiği yolda önceden heyelan meydana geldiği ve yolun bakım çalışmasının ise yapılmadığını tespit ettiklerini söyledi.

PERU'DA HER YIL YAKLAŞIK 3 BİN KİŞİ TRAFİK KAZALARINDA YAŞAMINI YİTİRİYOR

Ulusal Karayolu Güvenliği Konseyi rakamlarına göre, Peru'da her yıl yaklaşık 3 bin kişi trafik kazalarında yaşamını yitiriyor ve 55 bin kişi yaralanıyor.

Kaynak: AA / Dünya

Kaza Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title