Haberler

Perez: "Nükleer İran Dünyanın Kabusu Olacak"

İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Perez, İran'ın Nükleer Güç Olması Halinde, Bunun Sadece İsrail İçin Değil Tüm Dünya İçin Bir "Kabus" Olacağını Uyarısında Bulundu.

İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Perez, İran'ın nükleer güç olması halinde, bunun sadece İsrail için değil tüm dünya için bir "kabus" olacağını uyarısında bulundu.

Peres, İsrail'in 60. kuruluş yıldönümü kutlamaları öncesinde yabancı gazetecilere yaptığı açıklamada, "İran sadece İsrail için değil, tüm dünya için tehlikedir. Nükleer bir İran dünya için kabus olacaktır" dedi.

Perez, Ortadoğu'daki tek nükleer güç olan İsrail'in İran'a karşı; 1981'de Irak'ın Osirak nükleer reaktörüne karşı düzenlediği saldırı benzeri bir askeri harekat düzenleme niyetinde olmadığını belirtti.

Perez, "Tüm uluslararası toplum bir araya gelirse, askeri harekata ihtiyaç kalmayacaktır" diye konuştu.

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad'ın "kitlesel imha" söylemini endişeyle takip ettiğini vurgulayan Perez, "Kimse İran'ı tehdit etmiyor. Fakat İran, İsrail'i haritan silmekle tehditle ediyor" dedi.

(İHA-İB-İB-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title