Haberler

Pakistan'da uyuşturucu kaçakçılığından idam cezası kaldırıldı

Güncelleme:

Pakistan'da yeni narkotikle mücadele yasası onaylandı. Yasaya göre artık uyuşturucu kaçakçılığından hüküm giyenlere idam cezası verilmeyecek.

Pakistan'da Ulusal Meclis ve Senato, uyuşturucu kaçakçılığından suçlu bulunanlara idam cezası uygulamasını sona erdiren yeni narkotikle mücadele yasasını onayladı.

ARTIK UYUŞTURUCU KAÇAKÇILARINA İDAM YOK

Geo News televizyonundaki habere göre, yeni narkotikle mücadele yasası Ulusal Meclis'te ve Senato'da onaylandı. Yeni yasada uyuşturucu kaçakçılığından hüküm giyenlere yönelik idam cezası uygulaması kaldırıldı. Söz konusu yasanın hemen yürürlüğe gireceği belirtiliyor.

140 KİŞİNİN ÖLDÜĞÜ SALDIRI SONRASI İDAMI GERİ GETİRMİŞLERDİ

Pakistan, Avrupa Birliği'nden gelen ticari teşvikler karşılığında 2008'de idam cezasını yasaklamıştı. Ancak bu karardan 6 sene sonra 2014'te Peşaver'de askeri bir okula düzenlenen terör saldırısında çoğu çocuk 140'tan fazla kişinin yaşamını yitirmesinin ardından idam cezası geri getirilmişti.

2014'TEN BERİ 518 KİŞİ İDAM EDİLDİ

O tarihten bu yana Pakistan'da 518 kişi idam cezasına çarptırılarak infaz edildi. Yerel basın, ülke genelinde 4 binin üzerinde idam cezasına çarptırılan mahkumun olduğunu belirtiyor.

Kaynak: AA / Dünya

Pakistan Dünya Haberler

500

Yorumlar (6)

TT:

İşte avrupanın bize dayattığı rezil kanunları...Umarım geç olmadan geri dönerler idama...İnsanları uyuşturucuyla yavaş yavaş ve onursuzca öldürenlere niye acıyalım ki?

12
8
yanıtYanıtla
o zen:

Elbette uyuşturucu satanlar en ağır cezalara çarptırılsın ancak. İdam insanlık dışı bir cezadır. Bunun avrupa ile bir ilgisi yoktur. Üstelik unutma adaletin olmadığı bir ülkede idam sadece cinayet aracıdır. Yani senin üzerine bi suç atılıp seni 1 gecede idam ederler. Tüm delilleri aleyhine karartırlar.

yanıt1
yanıt2
Hacı Şembeki:

IMF den parayı alma karşılığında Pakistan...uyuşturucu kaçakçılarına idamı kaldırtmakla Iyi halt ettiniz..Besle kargayı oysun gözünü....uyuşturucu kullanma yaşı bizde ilköğretim çağına kadar indi...

4
1
yanıtYanıtla
Murat Kolukısa:

İnsanlık ve ülke için büyük kayıp

0
1
yanıtYanıtla
Hsn:

Çok şükür imf den para kopardık diye seviniyordu sanırım Pakistan lı bakan,ve ilk taviz gelmiş hemen yazık bunlara elinizi verince kolunuzuda kaptıracaksınız.

0
1
yanıtYanıtla
aristoteles:

bizde veza bile almnıyorlar

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title