Haberler

Başbakan onayladı, Pakistan'da artık tecavüzcüler hadım edilecek

Güncelleme:

Pakistan yerel basını, Başbakan Imran Khan'ın tecavüzcülerin hadım edilmesi ve tecavüz davalarının daha hızlı görülmesi ile ilgili kanunu dün imzaladığına yer verdi. Buna göre kadınlar korkmadan şikayetçi olabilecek, şahitleri korunacak ve tecavüz eden kişi kimyasal olarak hadım edilecek.

Ülkede yerel kaynaklar, kararın federal kabine toplantısında alındığını iddia etti. Konu ile ilgili hükümet kaynaklarından henüz bir açıklama gelmedi.

"KORKMADAN ŞİKAYETÇİ OLABİLECEKLER"

Pakistan'da yayın yapan Geo TV, başbakanın toplantıda "Vatandaşlarımız için güvenli bir ortam yaratmalıyız. Kanun şeffaf olmakla beraber yetkililer tarafından sıkı bir şekilde uygulanacak. Kanun taslağı ile kadınların tecavüz olaylarını araştırmada rolleri artacak ve şahitlerin korunması için her şey yapılacak. Tecavüze uğrayan kadınlar bundan sonra korkmadan şikayetçi olabilecekler ve devlet bu kadınların güvenlikleri için kimliklerini koruyacaktır" ifadelerine yer verdiğini duyurdu.

Başbakan onayladı, Pakistan'da artık tecavüzcüler hadım edilecek

KAPSAMLI BİR TASLAK HAZIRLANMIŞTI

Senato üyesi Faisal Javed Kahn ise dün yaptığı açıklamada, çocuk ve kadın tecavüzcülerine karşı, ağır cezaların uygulanması, davaların hızlı bir şekilde takip edilmesi, tecavüz mağduru ve şahitlerin korunması, tecavüzcüler hakkında hızlı bir şekilde soruşturma yürütülmesi ile ilgili taslağın hazırlandığını ve parlamento onayının beklendiğini söyledi.

Daha önce, Pakistan'da ara ara yaşanan toplu tecavüz olaylarına ilişkin konuşan Başbakan Han, bu tür suçlar için idam ya da kimyasal hadım cezasının uygulanması gerektiğini söylemişti.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Pakistan Haberler

Bakmadan Geçme

Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 23 Nisan Salı? Kalkınma Yolu Projesi nedir, nereden geçiyor? Sivasspor'un penaltısı doğru mu? Hakem yorumları ne diyor? (Sivasspor - Fenerbahçe) Derin Futbol ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?????? 23 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 23 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (7)

EŞREF:

Çok isabetli bir kanun hatta bir de alnına damga vurulsun ve ömrü boyunca o damga ile yaşasın.

27
1
yanıtYanıtla
ef:

işte bu

26
0
yanıtYanıtla
YASİN:

İNŞALLAH BVURADA DA BAŞLAR

25
0
yanıtYanıtla
Önce islam:

Darısı başımıza inşallah.

12
0
yanıtYanıtla
acımasız:

turkıye bu kanun koymalı

8
1
yanıtYanıtla
Sessizlik:

Bizde böyle bir şey olsa şeriat geliyor derler

2
1
yanıtYanıtla
idamda olsa aynı oranda devam edecek:

tecavüz hırsızlık ve ya cinayet, ister idam ister başka ceza hangisi verilirse verilsin oran düşmez, yani çare olmaz. tabiki suçun karşılığı olarak bakılırsa idam da hadım da güzel ceza. ama problemi çözmekte önemli toplum sağlığı için, olayın çözümü daha çok bilimsel araştırmalar ile verilecek beyinsel tedavi edici uygulamalarda. bu suçlular özellikle kobay olarak kullanılabilmeli.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title