Haberler

Orta Asya'nın Kapısı Kapanıyor

Şükrü Elekdağ, Azerbaycan İzlenimlerini ve Türkiye ile Ermenistan'ın Uzlaşmak İçin Bir "Yol Haritası" Üzerinde Anlaşmalarını Şöyle Değerlendirdi:

Azerbaycan’da temaslarda bulunan ve iki gün önce Ankara’ya dönen CHP İstanbul Milletvekili Şükrü Elekdağ, Azerbaycan izlenimlerini ve Türkiye ile Ermenistan’ın uzlaşmak için bir "yol haritası" üzerinde anlaşmalarını şöyle değerlendirdi:

"Türkiye bu açıklamayla Obama’nın yarınki (bugün) konuşmasında ’soykırım’ sözünü kullanmaması için ABD’ye bir sinyal gönderdi. Tahminimce Obama, şimdi taraflara ’Çabuk davranın, sınırı açın, diplomatik ilişki kurun’ yönünde bir çağrıda bulunacak ve ’soykırım’ ifadesini kullanmayacaktır. Türkiye, Ermenistan kapısını açarken, Azerbaycan kapısını ise kapatma tehlikesiyle karşı karşıyadır. Türkiye ile Ermenistan arasındaki kapı açılırsa, Dağlık Karabağ sorunu çözülmez. Karabağ’ın çözümü için en büyük baskı unsuru sınırın kapalı tutulmasıydı. Azeri halkı ayakta. ’Türk Hükümeti bize ihanet ediyor’ diye haykırıyorlar. Azerbaycan Türkiye’nin Orta Asya’ya açılan kapısıdır. Azerbaycan’ın kaybedilmesi, Türkiye’nin bölgede enerji koridoru olmasının temelini ortadan kaldırır."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title