Haberler

Obama'yı Bundan Sonra Bir Kadın Koruyacak

ABD Başkanı Barack Obama tecrübeli Gizli Servis Ajanı Julia Pierson'u ABD Başkanları'nı koruyan Gizli Servis'in başına getirdi.

ABD Başkanı Barack Obama tecrübeli Gizli Servis Ajanı Julia Pierson'u ABD Başkanları'nı koruyan Gizli Servis'in başına getirdi. Böylece ilk kez bir kadın bu kurumun başına getirilmiş oldu.

Pierson en son personel ajans şefliği yapıyordu ve görevi geçen ay emekli olan Mark Sullivan'dan alacak. Sullivan, Obama'nın geçen yıl ki Kolombiya gezisi sırasında karıştığı fuhuş skandalı dolayısıyla yoğun eleştirilere maruz kalmıştı. Obama Pierson ile ilgili açıklamasında, "Gizli Servis'teki 30 yıllık deneyimiyle Julia sürekli fedakarlıkları ve çalışmalarıyla kendini herkese ispat etmiş birisidir" dedi. İç Güvenlik Bakanı Janet Napolitano ise Obama'nın bu tarihi kararını överek Pierson'un ilk kadın yönetici olacağını ifade etti.

53 yaşındaki Pierson koruyucu işlemleri, insan kaynakları, eğitim müdür yardımcılığı, ve ofis müdürü yardımcılığı da dahil olmak üzere, Gizli Servis boyunca yüksek rütbeli görevlerde bulunmuştu. Pierson, 2008 yılından beri de Kurmay Başkanı olarak görev yapmaktaydı. - WASHINGTON

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Mark Sullivan Barack Obama Kolombiya Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title