Haberler

Bu nasıl gelenek! Namibya'nın Himba kabilesinin üyeleri, nezaket göstergesi olarak erkek misafirlere eşlerini sunuyor

Güncelleme:

Namibya'nın kuzeyinde yaşayan Himba kabilesi, geleneksel ve tuhaf yaşam tarzını sürdürüyor. Kabile üyeleri, nezaket göstergesi olarak ziyarete gelen yabancı erkeklere eşlerini sunuyor.

Namibya'nın kuzeyindeki uzak bir bölgede yaşayan yarı göçebe Himba kabilesi, çok eski ve garip geleneklerini bugün de sürdürüyor. Kabile üyeleri kendilerini ziyarete gelen yabancı erkeklere nezaket göstermek için eşlerini sunuyor.

ERKEK MİSAFİRE EŞLERİNİ SUNUYORLAR

Himba halkının evlilik ve ahlaki görüşleri, Batı kültürü veya dünyanın geri kalanı ile tamamen farklı olarak nitelendiriliyor. Afrika Tarih TV tarafından yapılan bir belgesel göre: "Himba halkı için, kocaların eşlerine ziyaretçilere cinsel ilişkiye girmelerini istemeleri en yüksek konukseverlik biçimi olarak kabul edilir. Bu alışılmadık adet, yabancılara "sıcak bir karşılama" sunmak ve daha geleneksel evlilikleri etkileyebilecek cinsel kıskançlığı ortadan kaldırmak amacını taşır.

Namibya'nın Himba Kabilesi: Nezaketin Sıradışı İfadesi

YÜZYILLARDIR VAR OLAN GELENEK

Himba kabilesi arasında eş değiştirme, yüzyıllardır var olan bir gelenek. Bu eski gelenek gereğince bir erkek, karısına gece evinde misafir olarak kalan erkek ile yatmasına izin verir. Fakat geleneğe göre adamın eşi misafir ile yatarken kocanın başka oda da kalması gerekiyor.

Namibya'nın Himba Kabilesi: Nezaketin Sıradışı İfadesi

İZOLE BİR KABİLE

Himba kültürü, Namibya toplumunun geri kalanından oldukça izole bir şekilde yaşamakta. Tahmini 50.000 Himba insanı çok geleneksel bir yaşam sürer ve küçük bir grup on binlerce yıldır değişmeyen bir avcı-toplayıcı yaşam tarzına sahip.

Namibya'nın Himba Kabilesi: Nezaketin Sıradışı İfadesi

Haberler.com / Abdullah Teymur - Dünya

Namibya Namibya Dünya Haberler

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Bakmadan Geçme

Bodrumspor-Çorum FK maçı ne zaman? 28 Şubat Davası'nda affedilen generaller kim, isimleri ne? 17 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 17 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 17 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 17 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 17 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Onur Yüksek Teknoloji halka arz ne zaman? Onur Yüksek Teknoloji halka arz kaç lot veriyor, eşit mi oransal mı, hisse fiyatı ne? Özyaşar Tel halka arz ne zaman? Özyaşar Tel halka arz kaç lot veriyor, eşit mi oransal mı, hisse fiyatı ne?
CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title