Haberler

Kosova Cumhurbaşkanı Krasniçi

Fatmir Seydiu'nın Lideri Olduğu Ldk Partisinin Koalisyon Ortaklığından Çekilmesi Kararının Ardından, Kosova'da Gündem Olağan Seçim Yada Erken Seçimler Gündemine Kilitlendi.

Dün LDK partisinden bazı bakanların istifalarını başbakana sunmasıyla Kosova’da 45 gün içerisinde olağan seçimlerin yapılmasına hedeflenildi. Yaşanan bu siyasi krizle ilgili bir açıklamada Uluslararası Sivil Ofisi’nden -( İCO) geldi. açıklamada, Kosovalı yöneticilerden uluslararası standartlar ile uyumlu olarak ülkede beklenilen seçimlerin örgütlenmesini isteniliyor.

Kosova bağımsızlığına ait Ahtisari planının uygulanmasını denetlemekle görevli olan İCO, 45 gün içerisinde yapılması gereken olağan seçimlerin yada ya da gelecek yılın 13 Şubat 2011 tarihinde yapılması kararlaştırılan erken seçimler için en doğru kararın alınması için Kosovalı siyasi yetkililerin kararlarını bekledikleri bildirildi.

Diğer taraftan Kosova Cumhurbaşkanlığı geçici vekili koltuğunda bulunan Yakup Krasniçi yaptığı açıklamada, Meclisin tam kapasite ile normal bir şekilde çalışmalarına devam edeceğini belirtti. Krasniçi, talep edilmesi durumunda olağanüstü seçimlerin yapılacağını, bunun ise ancak Kosova’da siyasi partiler arasında bir uzlaşmanın sağlanmasıyla gerçekleşebileceğini belirtti.

Krasniçi, krizden kurtulmanın en iyi çözümü en kısa zamanda genel seçimlerin yapılması olduğunu vurguladı.

Enis TABAK – Prizren KOSOVA / DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title