Haberler

Koronavirüs salgınında korkulan oldu! Aşıya dirençli Omicron varyantıyla birlikte vaka sayıları yeniden patladı

Güncelleme:

2019'un son haftalarında ortaya çıkan ve dünya üzerinde 6 milyondan fazla insanın ölümüne neden olan koronavirüs salgınında korkulan oldu. Temmuz ayı ortasındaki yaz dalgasından sonra ilk büyük sıçramasını yapan salgında, vaka sayıları son bir haftada yüzde 14 oranında artış gösterdi. Bağışıklığa ve aşıya karşı dirençli olan Omicron varyantıyla birlikte vakaların yeniden artışa geçtiğine vurgu yapan yetkililer insanların artık hastalığa yakalandıklarını bile fark etmediklerini aktardı.

Dünya üzerinde 6 milyondan fazla insanın ölümüne sebep olan koronavirüs salgınıyla ilgili endişe yaratan bir açıklama geldi.

ÖNGÖRÜLER DOĞRU ÇIKMAYA BAŞLADI

İngiliz Ulusal Sağlık Hizmetleri (NHS) yetkilileri güncel korona salgınını verilerini kamuoyu ile paylaşırken, Covid-19'un en çok mutasyona uğrayan türü olan Omicron varyantıyla ilgili bazı öngörülerin doğru çıkmaya başladığını duyurdu.

SON BİR HAFTADA YÜZDE 14 ARTIŞ

İngiliz Daily Mail gazetesinde yer alan haberde uzmanlar son bir haftada koronavirüs vakalarının yüzde 14 artış gösterdiğini duyurdu. Özellikle daha önce koronaya yakalanmayla oluşan bağışıklığa ve aşıya karşı dirençli olan Omicron varyantıyla birlikte vakaların arttığı belirtildi. Yetkililer, "Yeni Covid-19 dalgası bu kış sağlık sistemini bozabilir ve yıkıcı bir dalganın başlangıcına tanık oluyor olabiliriz" dedi.

"YAZ DALGASINDAN SONRA İLK BÜYÜK SIÇRAMA"

Yetkililer, aşılara dirençli Omicron varyantının ciddi bir sorun yaratabileceğini aktardı. 17 Eylül ile biten haftanın verilerini paylaşan yetkililer, "Yaklaşık 1.1 kişinin Covid-19 testi pozitif çıktı. Bu Temmuz ayının ortasındaki yaz dalgasından sonra ilk büyük sıçrama" dedi. Öte yandan Covid-19 testi sayısında da düşüş olduğuna dikkat çekerek vakaların artabileceği de aktarıldı.

"İNSANLAR HASTALANDIĞINI ANLAMIYOR"

Covid-19 platformu ZOE uygulamasının kurucu ortaklarından Profesör Tim Spector, "Şu an yeni bir dalganın başlangıcı içindeyiz gibi görünüyor. Bu sefer, yaşlı insanların bir önceki dalgadan daha erken etkileneceğini ve hastalanacağını öngörüyoruz" dedi. Spector, "Birçok insan halen hükümetin rehberindeki semptomlara bakıyor ki bunlar yanlış. Şu an Covid-19'un üçte ikisi boğaz ağrısıyla başlıyor. Yüksek ateş ve koku kaybı artık nadir ve bu sebeple yaşılar Covid-19'a yakalandıklarını düşünmüyor" yorumunu yaptı. Boğaz ağrısı yaşayan kişilerin bu sebeple test olmadığı da belirtildi.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Dünya

Koronavirüs Omicron Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500

Yorumlar (10)

Fakır:

eee turizm sezonu bitiyor nasıl olsa, kesin vaka sayıları artar.

30
1
yanıtYanıtla
DOĞAN KEMER :

yaşasın evden çalışma geliyorr:))

13
15
yanıtYanıtla
mahalle sakini:

Aşılar başladığından beri açıklanmayan kalp krizi ölüm sayıları ne zaman açıklanacak ? On binlerce vatandaşımızı kaybettiğimiz katliamın sorumluları ne zaman idam edilecek ?

24
3
yanıtYanıtla
Kıvanç Koçak:

Yalan söylüyorlar. Pandemi bitti. Onlar kafalarına göre var diyemezler. Onlar bitmedi deyince bitmemiş olmaz. Bir daha maske de taktıramayacaksınız eve de kapatamayacaksınız!

18
5
yanıtYanıtla
metheone :

geçiniz

21
0
yanıtYanıtla
Hamit Gündoğdu:

Hafif bir gribal durumum vardı. Sağlık ocağında doktor bennical diye bir ilaç yazdı. 10 tane eczane dolaştım bizde yok depolarda da yok cevabını aldım.

18
1
yanıtYanıtla
Prens Kâmil :

Hastalar covid'e yakalandıklarını anlamıyor grip zannediyorsa.. kasmayın o zaman bizi bu kadar. Yeni nesil grip haline dönüşmüş işte.

12
1
yanıtYanıtla
mardinli yiğit:

yahu yalan yalan.. korona diye bir şey yok.

12
1
yanıtYanıtla
ercüment kaya:

Ukrayna ve Rusya savaşı varmı? Yoksa haberlerde sahte görüntülerle bizi yiyorlar

yanıt2
yanıt3
Ben Ekonomistim:

Okullar da açılıyor ya tam zamanı.

9
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title