Haberler

KKTC'de 1 Mayıs Piknik Alanlarında Kutlandı

1 Mayıs İşçi Bayramı, KKTC'de eski adı olan "Bahar Bayramı" gibi piknik alanlarında kutlandı.

1 Mayıs İşçi Bayramı, KKTC'de eski adı olan "Bahar Bayramı" gibi piknik alanlarında kutlandı.

Kıbrıslı Türkler, öğle saatlerine doğru piknik alanlarına ve deniz kenarlarına akın etti. İktidardaki Ulusal Birlik Partisi de (UBP), 1 Mayıs İşçi ve Bahar Bayramı dolayısıyla Boğaz Piknik Alanı'nda 1 Mayıs Pikniği düzenledi. Piknik alanları içinde en rağbet gören yer Girne'nin Beşparmak Dağları'nın eteğinde yer alan yeşillik alan olurken, Ulusal Birlik Partisi'nin gençlik kolları da burada geniş katılımlı bir piknik düzenledi. KKTC Başbakanı İrsen Küçük, bakanlar ve partililerin de katıldığı etkinlikte davul zurna eşliğinde halk oyunları oynandı. Boğaz Piknik Alanı'na TC-KKTC ve UBP bayrakları ile UBP Genel Başkanı Küçük'ün posterleri asıldı.

Bu akşam KKTC'de örgütlü 39 kuruluş 1 Mayıs İşçi Bayramı'nı kutlamak amacıyla Başkent Lefkoşa'daki Saray Meydanı'nda bir miting ve konser düzenleyecek. Saat 18.30'da Kuğulu Park'ta buluşacak olan katılımcılar, kortej oluşturarak meydana gelecekler. Kıbrıs Rum Kesimi'nden sendikacıların da katılacağı etkinlik, 19.00'da başlayacak ve konuşmaların tamamlanmasından sonra konserle sona erecek. - GİRNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Beşparmak Dağları Bahar Bayramı 1 Mayıs Girne Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title