Haberler

Küresel felaket hazırlıklarına resmen başlandı! Kimseye söylemiyorlar ama korkulan gerçek bu

Güncelleme:

Dünya genelindeki bilim insanları, olası bir küresel felakete karşı kolları sıvadı. İki bilim insanı tarafından tarafından yapılan çalışmada, olası bir felakette sığınakların nerelere kurulması gerektiğine ilişkin detaylara yer verildi. Bilim insanları, küresel bir felakette uzaya kaçmak yerine dünyada da sığınak kurulabileceğini tespit etti.

Dünyada son dönemde baş gösteren salgın hastalıklar ve küresel gıda krizi, insanları korkutmaya devam ediyor. Her ne kadar çok sık dillendirilmese de bilimcamiası olası bir küresel felakete karşı hazırlıklarını hızlandırdı.

İNSANIN NASIL HAYATTA KALACAĞINI ARAŞTIRDILAR

Independent Türkçe'de yer alan habere göre iki bilim insanı, yayımladıkları yeni makalede insanların küresel felaketler karşısında nasıl hayatta kalabileceğini irdeledi.

GÜVENLİ SIĞINAKLARIN İZOLE YERDE OLMASI GEREKMİYOR

Kovid-19 salgınının örneklendiği makalede küresel felaketler karşısında inşa edilecek güvenli sığınakların izole veya egzotik yerlerde olması gerekmediği sonucuna varıldı.

GENEL İNANÇ, İZOLE YERLERE İNŞA EDİLMESİ YÖNÜNDE

Ölümcül bir pandemi veya başka bir küresel felaket söz konusu olduğunda insanlığı kurtarmak için ortaya atılan öneriler genellikle izole bölgelerde sığınak inşa edilmesini öngörüyor.

SIĞINAKLAR UZAYDA TASVİR EDİLİYOR

Hem araştırmalarda hem de bilimkurguda bu tür sığınaklar yeraltında, su altında, uzayda veya uzak bir adada tasvir ediliyor.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Haberler

500

Yorumlar (23)

Tutankamon Hoca:

Haydi inşallah yarabbim ben anam babam hic farketmez kopartta ölelim milyar dolarları cukkalayanlar milyonluk malikanelerde milyonluk lüx içinde yaşayan insanlarla bi kilo peynr alamayan insanlar yan yana yaşatıyorsun yok ette bitsin bu acı gözyaşı yokluk

346
79
yanıtYanıtla
İsmail TAŞ:

Azrail uzaya gelemez mi? Belki daha yakındır uzaya.

218
34
yanıtYanıtla
Başka Murat:

Uzak yakın dediğin kavram sadece bir algı. Uzay'ın tamamı, bedenin de dahil olmak üzere "Beyninin içinde" bu bilimsel bir gerçektir. Herşey birbiriyle iç içe. Ama, mekan, en boy, boşluk, ileri geri var gibi görünüyor. Hepsi yapay yapılmış yaratılmış. Gerçek değil

yanıt41
yanıt125
Başka Murat:

Dislike gerçeği değiştirmez. Rüyan da yatak ta uyurken mekanlarda gezip görüp duyup kokluyorsun ama bedenin yatakda ölü olarak uzanıyor ama sen alemlerdesin. Düşünen insan için kuantum mekaniği yada başka delile bile gerek yok. Yaratıcı gösteriyor tabi anlayana

yanıt0
yanıt0
GÖBEĞİNİ KAŞIYAN ADAM :

Başka Murat siz şimdi cep telefonunuzu banka hesabınızdaki paraları bana verin nasılsa gerçek değil olur mu!

yanıt0
yanıt0
`Sentinus?? :

Başka Murat Ne içtin kardeşim bana da versene

yanıt1
yanıt0
Hakan Saglam:

Baaka murat baska alemlere ucmus sanki dediklerine baktimda

yanıt0
yanıt0
Başka Murat:

Buranın gerçek olmaması kurallarının da olmadığı anlamına gelmez. Yaratan sana dünya hayatının ne olduğunu ve ne yapman gerektiğini de söylüyor. Ayrıca Siz değil isterse 1 trilyon insan hep bir ağızdan "burası gerçek sen ne içtin" desin. Uyandığında hepsinin kayboluyor

yanıt0
yanıt0
mustafa yakın:

HER CANLI ÖLÜMÜ TADACAKTIR inna lillahi ve inna ileyhi raciun

15
0
yanıtYanıtla
Onemli Degil:

Olumsuzluk mu empoze ediliyor ? Bizler de buna inaniyormuyuz ? Imanli kisiler, sizce boyle safsatalari okuyup prim verirmi bunlara ? Bizim Yuce Kitabimizda, Yasamimizin kacinilmaz sonu ile ilgili yerleri neden okumuyoruz ? Yazmiyor mu ?

9
0
yanıtYanıtla
Tüm 23 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title