Haberler

İtalya'nın müstakbel Başbakanı Meloni'nin Macron'a söylediği sözler gündem oldu: Bize ders vermeye kalkma

Güncelleme:

İtalya'da resmi olmayan sonuçlara göre Kardeşler Partisi sandıktan birinci parti çıktı. Ülkenin başbakanı olması beklenen Giorgia Meloni'nin geçmişte söylediği sözler ise yeniden gündem oldu. Meloni, Macron'a yönelik olarak ''Libya'yı bombalayanlar onlar oldu. Çünkü İtalya'nın Kaddafi ile enerji alanında özel ilişkilerinin olması onları rahatsız ediyordu. Bize ders vermeye kalkma Macron'' demişti.

İtalya'da resmi olmayan sonuçlara göre Kardeşler Partisi zaferle ayrılmaya yakınken Giorgia Meloni de başbakanlığa hazırlanıyor. Seçimler böyle biter ve Cumhurbaşkanı görev verirse ülkenin ilk kadın başbakanı olacak Meloni, geçmişte Fransa Cumhurbaşkanı Macron'a söylediği sözle de gündeme geldi.

''MACRON SORUMSUZLUĞUNA YAZIKLAR OLSUN''

Meloni, Macron'un Libya'da Kaddafi'nin devrilmesinin sorumlusu olduğunu söyleyerek, ''Macron'un sorumsuzluğuna yazıklar olsun. Libya'yı bombalayanlar onlar oldu. Çünkü İtalya'nın Kaddafi ile enerji alanında özel ilişkilerinin olması onları endişelendiriyor. Aynı zamanda bizi bu hale getiren göç dalgalarının önünde bulduk kendimizi. Bu arada Fransa Afrika'yı sömürmeye devam ediyor. 14 ülkede para birimi bastırıp üzerlerine damgalıyor.

''SİZDEN DERS ALMAYI KABUL ETMİYORUZ''

Çocukları madenlerde çalıştırıp hammadde edinmeye devam ediyor. Fransa nükleer reaktörleri için kullandığı uranyumun %30'unu Nijer'den çıkarıyor. Ve hal böyleyken Nijer nüfusunun %90'ı elektriksiz yaşıyor. Bize ders vermeye kalkma Macron. Çünkü Afrikalılar senin politikan yüzünden kıtalarını terk etmek zorunda kalıyor. Çözüm Afrikalıların Avrupa'ya göç etmesi değil, aksine Afrika'nın Avrupalılardan kurtulmasıdır. Sizden ders almayı kabul etmiyoruz'' ifadelerini kullanmıştı.

AB'YE KARŞI POLİTİKALARI MERAK KONUSU

İtalya'da aşırı sağcı ve göçmen karşıtlığı söylemleri ile bilinen Meloni'nin başbakan olması halinde AB ülkelerine karşı politikası merak edilen konular arasında yer alıyor. Meloni'nin bu sözleri AB cephesinde endişe yaratırken, hayata geçireceği politikalar AB'nin geleceği hakkında önemli ipuçları verecek.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

İtalya Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500

Yorumlar (9)

Sefer Aydın:

Avrupa açısından öz eleştiri yapmış, doğruları söylemiş. Ama yarın bize neler söyleyecek çok merak ediyorum.

165
6
yanıtYanıtla
Hakan Arslanoglu:

İtalya ile Fransa arasında savaş çıksa ne güzel olur..

143
26
yanıtYanıtla
Hakan Arslanoglu:

Macron'u en son gördüğümde İngiltere de cenaze otobüsünde muavinlik yapıyordu. Ülke Cumhurbaşkanının düştüğü duruma baksınlar..

149
10
yanıtYanıtla
Murat Vural:

Şu ana kadar Macrona bu kadın kadar karizmasını çizen birisi olmamıştır herhalde . Ayakta alkışlıyorum seni tebrikler .

63
4
yanıtYanıtla
Tolga Babacan:

Sonunda Ikiside ise yaramaz yaratiklar Islam ve Türk düsmanlari

48
19
yanıtYanıtla
cemil karaca :

Harika bir kadın birçok erkeğin hayalindeki kadın tipi vahşi ve güzel aynı zamanda çekici.

17
27
yanıtYanıtla
Tolga Babacan:

Cemil.... Ilerde ucu sana dokunursa anlarsin nasil biri oldugunu

yanıt26
yanıt0
ALİCAN:

Helal olsun kadına. Çoğu erkekten daha erkek ve mert

38
1
yanıtYanıtla
Hamdi Koçyiğit:

İtalyada yada AB ülkelerinin birinde başbakan kim olursa olsun unutmayalım ki hiç biri bizim dostumuz deyiller olamazlarda, onlar sadece menfaatlarını düşünürler ve onun içinde her şeyi her an yapabilirler. Reis bunları iyi tanır.

7
3
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title