Haberler

İran, İsrail'den intikam için harekete geçti! Türkiye'de gerçekleşecek operasyonu MİT son anda önledi

Güncelleme:

İran yönetimi, Devrim Muhafızları'nın üst düzey komutanlarından Albay Hasan Sayad Hüdayi'ye düzenlenen suikasttan İsrail'i sorumlu tutarken, misilleme yapılacağı tehdidinde bulunmuştu. İddiaya göre Tahran, intikam için Türkiye'ye gelen İsrailli turistleri kaçırma planı yaptı. Ancak Mossad'ın verdiği bilgiler doğrultusunda harekete geçen MİT operasyonu son anda önledi.

İsrail basınında yer alan iddialara göre, Millî İstihbarat Teşkilatı (MİT) İran'ın Türkiye'deki İsrailli turistleri kaçırma planını deşifre ederek engel oldu. Haberde İran'ın 'intikam operasyonu'nu engelleyen MİT'ten ajanların sayısı ve herhangi bir tutuklama yapılıp yapılmadığına dair bir bilgi verilmediği aktarıldı.

İRAN SUİKASTA KARŞILIK VERİLECEĞİNİ DUYURDU

İsrail, İran kaynaklı tehdit gerekçesiyle vatandaşlarına seyahat uyarısında bulundu. İran'da 22 Mayıs'ta İran Devrim Muhafızları'nın üst düzey komutanlarından Albay Hasan Sayad Hüdayi'nin öldürülmesinin ardından İran cephesi adeta ateş püskürmüştü. Saldırıdan sonra zehir zemberek açıklamalar peş peşe yapılırken, İran suikasttan İsrail'i sorumlu tutmuş ve karşılık verileceğini duyurmuştu.

MOSSAD BİLGİ VERDİ MİT HAREKETE GEÇTİ

Times of Israel'de yer alan bir haber de bu endişelerin doğruluğunu ispatlar nitelikte. Gazetede, Mossad'ın verdiği bilgiler doğrultusunda harekete geçen MİT'in saldırıyı durdurduğu yazıldı. İsrail merkezli haber sitesi Ynet'e konuşan İsrailli bir yetkili, İran'ın İsraillileri kaçırma veya silahlı saldırı düzenleme girişimlerinin arttığını savundu.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Dünya

Türkiye İsrail Mossad İran Haberler

500

Yorumlar (9)

Eğrioturdoğrukonuş:

Bu İran dan bi halt olmaz. Bildim bileli önce Selçuklu şimdi de Türkiye ile uğraşıyorlar. gidin İsrail e savaşın yahu o kadar düşmansanız.

75
14
yanıtYanıtla
ERDAL ERDAL:

İsraili hiç sevmem ama adamlar her yerde, herşey de çok iyiler.

36
12
yanıtYanıtla
seray yalçın:

İran Türkiye de bulunan İsrail vatandaşlarını kaçırma planı yapıyor ve Mit Mossad sayesinde mi haberdar oluyor. Yazık vallahi

33
13
yanıtYanıtla
TT:

Hakan Fidan işbaşına geldiğinde İsrail, istihbarat bilgilerinin İran a verilmesinden endişe duyduğunu söylemişti...Bu olay ile görmüş olduk ki sadece kara propaganda yapmışlar ve bu durumda acilen bi özür gerekir...Biz yanılmışız demeleri gerekir...

23
4
yanıtYanıtla
oguz:

israil lanetli toplum tüm türkiye karşıtı eylemlerde baş rol oynuyor kışkırtıyor maddı ve manevi destegini gizliden degil alenen yapıyor biz bunlara neden destek veririz anlamış degilim

10
9
yanıtYanıtla
Eğrioturdoğrukonuş:

Kim demiş İsrail e destek veriyoruz diye. İran gitsin suikastini başka bir yerde yapsın. türkiye güvensiz imajını verdirmeyiz dünyaya..

yanıt9
yanıt2
bekir yapici:

ama daha bir kac gün önce israil ikdidar tarafindan yeniden kanka ilan edilmedimi? ayrica ülkemiz casus cenneti gibi kimse sen kimsin necisin ne is yapiyorsun neyle geciniyorsun vergi veriyormusun nasil oturum aldin diye soran olmadigindan rahat bir hayat sürüyorlar

yanıt7
yanıt1
Esnafin biri:

Yapacakları varsa görecekleri var. Filistin meselesi hiç mi hiç bitmiyor

9
3
yanıtYanıtla
Akin Durmus:

Maalesef güzel ülkem yol geçen hanına döndü. herkes pis işlerini halletmek için buraya geliyor. ceremesini benim güvenlik güçlerim çekiyor.

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title