Haberler

İngiliz medyasından çarpıcı Hakan Fidan analizi: Sırrı kendisini devletin koruyucusu olarak görmesi

Güncelleme:

İngiltere merkezli Middle East Eye'ın kurucu ortağı ve genel yayın yönetmeni olan David Hearst, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'la ilgili dikkat çeken bir analiz kaleme aldı. Hearst, Fidan için, "Fidan'ın sırrı kendisini devletin sadece hizmetkarı olarak değil koruyucusu olarak görmesi. Dış politikaya ses ve şekil verme yeteneğine sahip bir zeka gerektiriyor. Türkiye Dışişleri Bakanı bu özellikleri taşıyor. Diğer mevkidaşlarının onu ve Türkiye'yi ciddiye almasında fayda var." dedi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'la ilgili analiz kaleme alan İngiltere merkezli Middle East Eye'ın kurucu ortağı ve genel yayın yönetmeni David Hearst, çarpıcı ifadeler kullandı. Hearst, "Fidan'ın sırrı kendisini devletin sadece hizmetkarı olarak değil koruyucusu olarak görmesi. Dış politikaya ses ve şekil verme yeteneğine sahip bir zeka gerektiriyor. Türkiye Dışişleri Bakanı bu özellikleri taşıyor. Diğer mevkidaşlarının onu ve Türkiye'yi ciddiye almasında fayda var." ifadelerini kullandı.

HAKAN FİDAN DÜNYANIN GÜNDEMİNDE

Uzun yıllar Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanlığı görevinde bulunduktan sonra Dışişleri Bakanı olarak atanan Hakan Fidan, dünyanın ilgisini çekmeye devam ediyor. Son olarak İngiltere merkezli Middle East Eye'ın kurucu ortağı ve genel yayın yönetmeni olan David Hearst, "Türkiye'nin dışişleri bakanı yeni dünya düzenini nasıl şekillendirebilir?" başlıklı yazı kaleme aldı.

"KENDİSİNİ DEVLETİN KORUYUCUSU OLARAK GÖRÜYOR"

Fidan'ın MİT'i profesyonel, güvenilir ve başarılı bir kurum haline getirdiğini, teşkilatı yeni tehditlere uyum sağlayan bir organizasyon olarak yeniden kurduğunu söyleyen Hearst, "Fidan'ın sırrı kendisini devletin sadece hizmetkarı olarak değil koruyucusu olarak görmesi. Dışişleri Bakanlığı'na geçmeden önce de MİT'in elinde çatışma bölgelerinden bazı önemli dosyalar vardı. Ermenistan ile son mücadelesinde Azerbaycan'ın zaferini sağlayan teşkilat oldu. Libya'da Rus paralı asker grubu Wagner ve darbeci general Halife Hafter'e karşı Türkiye'nin başarılı adımlarını belirledi. Ukrayna ile Rusya arasında artık geçersiz olan tahıl anlaşmasını ve sayısız esir değişimini müzakere etti" dedi.

"FİDAN'IN EN ZORLU GÖREVİ ÖNÜNDE DURUYOR"

Hearst, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Fidan'ın en zorlu görevi önünde duruyor. Eski dünya düzeni yavaş yavaş sona eriyor ancak NATO bunun farkında gibi görünmüyor. Ancak yeni dünya düzeni henüz oluşmaktan çok uzak. Bunun yerine kaybedilmiş toprakları yeniden ele geçirmeye çalışan Ukrayna birliklerinin karşı karşıya olduğu gibi yoğun ve tuzaklı bir diplomatik mayın tarlası var.

"DIŞ POLİTİKAYA SES VE ŞEKİL VERME YETENEĞİNE SAHİP"

Dünyayı bloklara (demokrasilere ve otoriter rejimlere) bölmek kavramsal bir model olarak ilk engelde düşmektedir. Liberal demokrasiler yaşam tarzlarını korumak adına özellikle etnik azınlıklara karşı liberal tavırlarını terk ediyor ve dışarıda daha korumacı hale geliyor. İnsan haklarını en ciddi şekilde ihlal edenler kurtarma paketleri ve silah satışları ile ödüllendiriliyor. Bu durum incelik, zeka ve bilgiyi dinleyip değerlendirebilme yeteneği gerektiriyor. Kişisel ilişkileri kurmak için zaman harcamış ve şimdi dış politikayı uygulama imkanına sahip birisini gerektiriyor. Dış politikaya ses ve şekil verme yeteneğine sahip bir zeka gerektiriyor. Türkiye Dışişleri Bakanı bu özellikleri taşıyor. Diğer mevkidaşlarının onu ve Türkiye'yi ciddiye almasında fayda var."

Haberler.com / Turan Yiğittekin - Dünya

Hakan Fidan Türkiye Politika Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (22)

Ahmet Ufuk Erdoğan:

islam olan bi ülkede huzur olmaz

50
131
yanıtYanıtla
Hasan Has:

İslam olmayan bir ülkeye git, yazık sana zavallı

yanıt28
yanıt8
Said Ates:

Defolup gidiceksin o zaman

yanıt5
yanıt0
Selahattin Turfan:

Gelecegin cumhur başkanı..olarak gormek isteriz

80
69
yanıtYanıtla
Blg Şmşk:

Yakında bütün dünya ona biat edecek.Geri sayım başladı

58
83
yanıtYanıtla
Ali Çelik:

Valla Bir gavur ülke Türkiye birini övüyor sa satın almıştır

69
56
yanıtYanıtla
sade vatandaş:

ingilizler bir yerde pasta cila yapıyorsa dikkatli olmakta her zaman yarar vardır

114
11
yanıtYanıtla
saturn73:

Erdogan sonrası güçlü,karizmatik lider profiline en uygunu Hakan Fidan'dır.

72
49
yanıtYanıtla
Hacı Şembeki:

İngiltere yine gaz veriyor.

98
10
yanıtYanıtla
Ilhan Dogru:

Verin gazı. İngilizin ne dediğine değil ne demediğine bakamak gerek.

54
6
yanıtYanıtla
Tüm 22 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title