Haberler

Fitne'ye Misilleme

Terör Örgütü El Kaide, Hollanda Özgürlük Partisi Lideri Geert Wilders'in Büyük Tepkilere Neden Olan İslam Karşıtı 'Fitne' Adlı Filmine Yanıt Olarak 10 Dakikalık Bir Film Hazırladı.

İslamcı terör örgütü El Kaide, Hollanda Özgürlük Partisi lideri Geert Wilders’in büyük tepkilere neden olan İslam karşıtı "Fitne" adlı filmine yanıt olarak 10 dakikalık bir film hazırladı.

EL Kaide lideri Usame Bin Ladin’in videolarını da yayınlayan internet sitesinde gösterime giren ve "Nefret dolu haçlı Wilders’in yaptığı ’Fitne’ adlı filme yanıt" diye tanıtılan video, Wilders’in kendisinden çok, ABD liderliğindeki terörle mücadeleyi hedef alıyor ve eleştiriyor.

Sadece bir El Muraykib yapımı olduğu bildirilen film, yürüyüş yapan askerlerin "İsa Kampı: Amerika yeniden doğuyor" yazılı posteri kesmesiyle başlıyor. Filmin ilk bölümünde Amerikan savaş uçaklarının bombalaması sonucu Irak, Filistin, Afganistan ve Vietnam topraklarında ölen ve yaralanan çocukların görüntüleri yer alıyor. Filmde parçalanmış cesetler gösterilirken, Kuran’dan sureler okunuyor.

Görüntülerde, bir kişi haçlı şövalyesi kılığında gösterilirken, fonda ABD Başkanı George Bush’un 11 Eylül saldırılarından sonra söylediği "Bu haçlı seferi terörizme karşıdır" sözlerine atıfta bulunuluyor. Hıristiyanlar ve Yahudilerin terörist olduğu, bunların geçmişleri ve geleceklerinin bunun kanıtı olduğu ileri sürülen filmde, "Haçlı Papa, Allah onun belasını versin ve Haçlı seferinin lideri Bush, İslam’ın gerçek düşmanıdır" ifadeleri kullanıldı.

Filmin ikinci bölümündeyse Mahatma Gandi, Leo Tolstoy ve George Bernard Shaw gibi aydınların Hz. Muhammed’i öven açıklamalarına değinildi. Filmde İslam ve Hz.Muhammed övülerek, Dünya’daki pozitif ışık olarak sunuluyor. Yabancı düşmanı partinin lideri Wilders, her kesimden gelen sert tepkilere karşın, İslam karşıtı filmi yayınlamıştı. İfade özgürlüğü ilkesine sığınan Wilders, aradığı desteği bulamadı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title