Haberler

Erdoğan Saakaşvili'ye Barışçı Çözüm Önerdi

Dün Gürcistan Devlet Başkanı Mikhail Saakaşvili'yi Telefonla Arayan Başbakan Tayyip Erdoğan, Çatışma Bölgesinde Bir Ülke Olarak Türkiye'nin G.osetya'daki Gelişmelerden Rahatsız Olduğunu Söyledi.

Dün Gürcistan Devlet Başkanı Mikhail Saakaşvili’yi telefonla arayan Başbakan Tayyip Erdoğan, çatışma bölgesinde bir ülke olarak Türkiye’nin G.Osetya’daki gelişmelerden rahatsız olduğunu söyledi. Erdoğan’ın Rusya Başbakanı Vladimir Putin’le de görüşeceği öğrenildi.

BAŞBAKAN Başbakan Tayyip Erdoğan, dün telefonla görüştüğü Gürcistan Devlet Başkanı Mihail Saakaşvili’ye "Çok sayıda can kaybına yol açan çatışmaların endişeyle takip edildiğini" belirterek, "Gürcistan’da sorunların barışçıl yollardan çözümlenmesi gerektiği" görüşünü dile getirdi. Başbakanlık Basın Merkezinden yapılan açıklamada, silahlı çatışmanın bir an önce sona erdirilmesi ve sorunun diyalog yoluyla çözüme kavuşturulmasının büyük önem taşıdığı belirtildi. Açıklamaya göre, Başbakan Erdoğan, Gürcistan’ın toprak bütünlüğüne atfettiği önemi vurgulayarak Gürcü ve Oset tarafların doğrudan görüşmelerle soruna çözüm bulmaları çağrısında bulundu. Şaakaşvili’den olaylarla ilgili bilgi alan Erdoğan, her türlü katkıya hazır olduklarını belirtip temasın sürdürülmesi konusunda mutabakata vardı.

Öte yandan dün İstanbul’da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan şunları söyledi: "Değerlendirmeyi Dışişleri Bakanlığı’mızdan arkadaşlarımızla yaptık. Belki gerek Sayın Putin gerekse Sayın Saakaşvili’yi arayacağız. Onları itidale davet etme, silahlardan vazgeçip, süratle diplomasi yollarını aramak için tavsiyelerde bulunma düşüncemiz öne çıktı. Zira bölgede bulunan bir ülke olarak bu tabii ki bizi rahatsız eden bir husustur. Özellikle de barışa yönelik öncelikleri olan bir ülke olmamız hasebiyle rahatsızız. Gürcistan’ın toprak bütünlüğü noktasında bir sıkıntı yaşamasını istemeyiz. Birçok insanın ölmesine vesile olacak gelişmeler bizi rahatsız etmekte."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title