Haberler

Erdoğan Moskova'ya Putin'e Gitti Bugün Tiflis'te

Moskova -Tiflis Krizinde Arabuluculuk Yapan Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy'nin Ardından Başbakan Erdoğan, İki Başkenti Birden Ziyaret Ederek Mekik Diplomasisi Uygulayan İkinci Lider Oluyor.

Moskova-Tiflis krizinde arabuluculuk yapan Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy’nin ardından Başbakan Erdoğan, iki başkenti birden ziyaret ederek mekik diplomasisi uygulayan ikinci lider oluyor.

Putin ve Saakaşvili ile yüz yüze görüşme kararı önceki gün Köşk’te alındı ve Erdoğan dün Bodrum’dan Moskova’ya gitti.

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, Rusya Başbakanı Vladimir Putin ile görüşmek üzere dün Moskova’ya gitti. Kafkasya krizinde devreye giren Erdoğan, bugün de Tiflis’e geçerek Gürcistan Devlet Başkanı Mihail Saakaşvili ile görüşecek. Tatilini geçirdiği Bodrum’dan dün öğleden sonra saat 15.30’da Başbakanlığa ait "ANA" uçağıyla Moskova’ya hareket eden Erdoğan’a, Dışişleri Bakanı Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu eşlik etti. Erdoğan’ın sürpriz ziyaretleriyle ilgili karar, önceki gün Çankaya Köşkü’nde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e verilen Kafkasya brifingi sonrasında alındı. Kafkasya’daki savaş nedeniyle Cumhurbaşkanı Gül’e Dışişleri Bakanı Ali Babacan, Müsteşar Ertuğrul Apakan ve Kafkasya’dan sorumlu müsteşar yardımcısı Ünal Çeviköz’ün verdiği brifingte Türkiye’nin yakın ilişkileri olan Rusya ve Gürcistan’la yüzyüze görüşme yapmasının önemi vurgulandı.

Gül gidemedi

Cumhurbaşkanı Gül, İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad’la İstanbul’da buluşacağı için Moskova ve Tiflis’le yüzyüze teması Erdoğan’ın gerçekleştirmesi üzerinde duruldu. Köşk’teki brifing sırasında Gül, Erdoğan’la telefonla konuştu. İki lider ziyaret konusunda mutabık kaldı. Karardan sonra Moskova ve Tiflis’le temasa geçildi. Rusya ve Gürcistan’dan olumlu yanıt gelince, karar Konya’da ailesinin yanında tatil yapan Erdoğan’ın Dışpolitika Başdanışmanı Ahmet Davutoğlu’na da bildirildi ve Bodrum’a geçmesi istendi. Davutoğlu önceki gün Hürriyet’e, "Bekleyin sürprizimiz olacak" demişti. Davutoğlu’nun bahsettiği bu sürprizin Erdoğan’ın Moskova ve Tiflis’e gitmesi olduğu anlaşıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

Kirli Sepeti 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Kirli Sepeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Teşkilat 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Teşkilat yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 28 Nisan 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kirli Sepeti CANLI izle! Kirli Sepeti 28. BÖLÜM FULL İZLE! Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede? Atla Gel Şaban filmi nasıl bitiyor? Atla Gel Şaban final sahnesi İZLE! Atla Gel Şaban sonunda ne oluyor? Teşkilat CANLI İZLE! Teşkilat 105.bölüm izle! Teşkilat yeni bölüm izleme linki! Teşkilat dizisi yeni bölüm FULL HD İZLE! 28 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 28 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 28 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İYİ PARTİ'NİN YENİ GENEL BAŞKANI KİM OLDU? Meral Akşener'in yerine kim geçti? Eski Fenerbahçe yıldızı Papiss Cisse kaç TL'ye futbol oynuyor? Beşiktaş neden kırmızı kart yedi? #9917 Beşiktaş sahada neden 10 kişi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title