Haberler

Dünya diken üstünde! ABD ordusu, geliştirdikleri fütüristik lazer silahının hedefini vurduğu görüntüleri paylaştı

Güncelleme:

ABD ordusu tarafından paylaşılan görüntüler dünya kamuoyunda büyük ses getirdi. Yıllardır üzerinde çalışılan fütüristik lazer silahının Aden Körfezi'nde yapılan denemelerinde hedefi tam isabetle vurduğu görüntüleri paylaşan ABD ordusu lazer silahı için "Gelecekte denizde yaşanacak gerilimlerde oyunun kurallarını değiştirecek" yorumunu yaptı.

ABD ordusu yıllardır geliştirme aşamasında olan fütüristik lazer silahını kullandığını ve denemelerin başarıyla sonuçlandığını duyurdu.

DENEME SIRASINDA HEDEFİ VURUP YOK ETTİ

Doğu Afrika ile Arap yarımadası arasında olan Aden Körfezi'nde yapılan denemelerde lazer silahının olduğu USS Portland isimli savaş gemisi, özel bir sistemle hedefi vurdu ve yok etti. ABD ordusu video ve fotoğraflarla kamuoyunu bilgilendirerek denemelerin başarılı geçtiğini açıkladı.

Dünya diken üstünde! ABD ordusu, geliştirdikleri fütüristik lazer silahının hedefini vurduğu görüntüleri paylaştıABD ordusunun paylaştığı video ve görüntülerde lazer silahının hedefi vurduğu görülüyor.

"OYUNUN TÜM KURALLARINI DEĞİŞTİRECEK"

ABD'li yetkililer lazer silahı için, "Gelecekte denizde yaşanacak gerilimlerde oyunun kurallarını değiştirecek" yorumunu yaptı. Geçen sene de benzer bir deneme yapan fakat kamuoyuna çok yansıtmayan ABD ordusu uçan bir drone'u lazer silahıyla yok etmeyi başarmıştı. Yetkililer bugün ise hareket halindeki bir hedefi etkisiz hale getirdiklerini duyurdu. Soğuk Savaş'tan beri lazer silahları üzerinde çalışan ABD, özellikle Çin ile yaşanacak gerilimlerde bu silahı kullanmayı planladığını açıklamıştı.

LAZER SİLAHI NASIL ÇALIŞIYOR?

ABD donanması, başarılı denemenin ardından bir açıklama yayınladı. Açıklamada, "Geliştirilen LWSD isimli silah statik yüzey testlerindeki hedefi başarıyla geçti. Geliştirilen yeni sistem daha önce kullanılan 30 kilowattlık lazer silah sistemi üzerine inşa edildi" denildi. Yeni lazer silahının 150 kilowattlık bir gücü olduğu ve menzilinin de 19 kilometre olduğu kaydedildi.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Dünya

Aden Körfezi Haberler

Bakmadan Geçme

Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor?
500

Yorumlar (6)

Metin Yalcin:

Uzun menzilde çalışmaz bu silah ışın dalgaları havada dağılır etkisini yitirir ..))

31
22
yanıtYanıtla
Bahadir Faruzlu:

Dostum ışın dalgaları derken ne kastettin tam anlamadım. Foton mu dalga boyu mu acaba? Işın dalgaları nedir nasıl ölçülür bilemem. Ama yıldızın ışığı milyonlarca ışık yılı uzaklıkta geliyorsa zaten çürüdü teorin. Diyelim ki gücünden bahsedeceksin. Gücünün oranı o kadar düşük ki bu hesapta. Çünkü mercekle odaklama yapılıyor. Daha yoğunlaştırılıyor. O yüzden o tarafı da gitti. E sen ardından sallamışın kardeşim galiba. Evet belirli bir menzili olacak çünkü yer yüzü engebeli. O yüzden sadece deniz

yanıt8
yanıt7
Kobra Murat :

:) Bilime olan ilgin guzel de hakaret etmeye gerek yok. Misal ben sana hakaret etmeden kabaca asiklayayim. Mercekten lineer olarak cikan fotonlar ister istemez gectikleri ortamdaki maddelerle etkilesime girerler. Hizlari bile degisir. Sans eseri ortamdaki molekullere carpan fotonlar enerjilerinin bir kismini kaybeder, yon degistirir difuzyona ugrar. Carptiklari molekulun enerjisi artar bu enerjiyi isima olarak (isi/isik) geri yansitirlar. Video bu yuzden lazerin goruntusunu kaydedebilmektedir.

yanıt3
yanıt1
Tutankamon Hoca:

Amarıka bizden korkıyır bizi kıskaniyir bize korkusundan bozuk f 16 verecek

8
12
yanıtYanıtla
Dr.Kimbel:

Arkadaşlar dün ege denizinde yeni geliştirmiş olduğum lazer silah denemesi yaptım 10 bin metrekare küçük bir adayı yok ettim, umarım komşu bana kızmamıştır adanın bana uzaklığı 13 km

2
6
yanıtYanıtla
Kobra Murat :

Bu dunyada kullanilacak bir teknoloji degil. Cunku efektif degil. Uzayda kullanilmak icin yapilan silahlarin dunyada denemesi sadece. Uzayda dusmanina roket, mermi firlatamak maliyetli. Cunku cephanesi aracini agirlastirir, sayilidir ve agirlik para demek. Cephanesini firlatirken ayni enerji ile de kendi aracini geri itersin ikinci bir maliyet.

2
2
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title