Haberler

Cohn Bendit'in Kafasını Karıştırdık

Avrupa Parlamentosu'nda "Parti Kapatma Davası", "Laiklik" ve "Türban Yasağı" ile İlgili Bir Bir Toplantı Düzenlendi.

Avrupa Parlamentosu’nda "parti kapatma davası", "laiklik" ve "türban yasağı" ile ilgili bir bir toplantı düzenlendi.

AP Yeşiller Gurubunun düzenlediği toplantıya, eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz ve Özgürlük ve Demokrasi Partisi (ÖDP) Başkanı Ufuk Uras ile, gazeteci Mehmet Ali Birand davet edildi. Yılmaz, İslam dininin, Hıristiyan dininden farkının, "toplumsal hayatı düzenlemesi" olduğunu belirterek, Türkiye’nin laikliği korumak ve halk nezdinde içselleşmesini sağlamak amacıyla önlem alınması gerektiğini kaydetti. Yılmaz, parti kapatılması gibi bir durumu "içine sindiremediğini" söyledi ancak, AKP’nin geçmişte dine dayalı siyaset yapanların devamı bir parti olması nedeniyle "kuşku" uyandırdığını belirtti.

Ufuk Uras ise, "son 40 yılda 24 parti kapatıldığını" belirterek, bu uygulamayı ve üniversitelerde başörtü uygulamasını eleştirdi. Mehmet Ali Birand ise, hala Türkiye’de laikliğin tartışılmasının, Atatürk dönemi sonrası siyasetçilerin "beceriksizliği" olduğunu belirterek, "Sadece askerin müdahale etmesi edebiyatı yapılıyor. Ancak, o müdahaleye kışkırtan bizleriz. Bu unutuluyor" dedi. AP Yeşiller Gurubu Başkanı Daniel Cohn Bendit ise, toplantı sonunda, "Sizleri dinledikçe kafamız daha çok karışıyor" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title