Haberler

Bombalı teröristin yanında yürüyen iki kadın İsrail ve İran'ı karşı karşıya getirdi

Güncelleme:

İstanbul'un en işlek caddelerinden biri olan İstiklal'de meydana gelen bombalı saldırıyla ilgili İsrail ve İran medyalarından dikkat çekici iddialar geldi. İran haber ajansı IRNA, caddeye bomba bırakan kadın teröristin yanında yürüyen iki kadının İsrailli olduğunu ve saldırının arkasında İsrail'in bulunduğunu öne sürdü. İran'ın iddialarına yanıt veren İsrail'in çok okunan gazetelerinden Yedioth Ahronot, görüntülerdeki iki kadının Türkiye'ye tatile gittiğini ve ülkelerine geri döndüğünü yazdı.

Uluslararası kamuoyunda derin bir üzüntü, endişe ve öfke yaratan bombalı saldırı sonrasında İsrail ve İran medyalarından dikkat çekici iddialar geldi.

İRAN: SALDIRININ ARKASINDA İSRAİL VAR

İran haber ajansı IRNA, bugün yapılan operasyonla gözaltına alınan teröristin bombayı bir bankın altına bırakmadan önce yanından geçen iki kadının İsrailli olduğunu ve saldırının arkasında İsrail'in bulunduğunu iddia etti.

İSRAİL BASININDAN YANIT GECİKMEDİ

İran'ın gündeme getirdiği iddiaya İsrail basınından yanıt gecikmedi. Ülkenin en çok okunan gazetelerinden Yedioth Ahronot, bu iki kadının İsrail'in güneyindeki Aşdod kentinden Türkiye'ye giden iki turist olduğunu yazdı.

"BİR KADIN GRUBUYLA TÜRKİYE'DE TATİLDEYDİLER"

Gazete Or Atedgi ve Natali Swissa isimli kadınların bir kadın grubuyla birlikte Türkiye'ye tatile gittiğini ve İsrail'e döndüklerini aktardı. Atedgi'nin eşi ve Swissa'nın ağabeyi olan Liran Atedgi, İsrail yerel medyasına konuştu. Atedgi, "Or ve Natali en az 8 diğer İsrailli kadınla tatildeydi. Tatillerinin son gününü alışverişe ayırmışlardı" ifadelerini kullandı.

"FARKINDA OLMADAN YANLARINDAN TERÖRİST GEÇMİŞ"

Sözcü'de yer alan habere göre Atedgi, "Eşim ve kız kardeşim farkında olmadan yanlarından terörist geçmiş. Bir dükkanda durunca kadın yanlarından geçmiş ve belki de yaklaşık 50 metre uzakta bombalı saldırı gerçekleştirmiş" dedi.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

İstiklal Caddesi İstanbul İsrail İran Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (19)

tanju çağlayan:

Bu tür eylemi yapan bu teröristlerin kesinlikle ve kesinlikle yaptığı şekilde idam edilmesi lazım ne günahı vardı o babayla küçük çocuğun ve orada vefat eden birçok insanın Eğer bu teröristin yaptığını destekleyen bir zihniyet varsa Allah onların da cezasını versin inşallah

423
5
yanıtYanıtla
FURKAN YÜCEL:

İran istihbaratının bu konuda çok iyi çalıştığınıda belirterekten sadece basit bir pkk olayı değil bütünüyle Türkiye karşıtı bir alyansın (allies) yapı taşları oldukları belli.

242
7
yanıtYanıtla
FURKAN YÜCEL:

Kadının tipi ten rengi kemik yapısı şekli şemali o tarz "uyduruk sportif tesettürü" vs kesinlikle esasında Mısır uyruklu olduğunu diyebilirim, Mısırda şuan İsrailin kuklası olduğuna göre ve İsrailli iki kadınla yakın temasta olduğu kayıtlara girdiğine göre

195
15
yanıtYanıtla
Ercan Ercan:

YGP eğitti deyip saptırıyor gibi geliyor bana . Bu kadın ın tipi de hiç Suriyeli değil zaten

111
33
yanıtYanıtla
Emre Yumuk:

HA İSRAİL HA AMERİKA HA PKK NE FARKEDER HEPSİ TERÖRİST DÜŞMAN

134
7
yanıtYanıtla
Mehmet Vatandaş:

ekleyelim, ha İran...

yanıt0
yanıt1
Doğrucu Davud:

Ben anlamadım şimdi; bu İran tüm İsrail vatandaşlarını tek tek tanıyor mu?

108
14
yanıtYanıtla
TÜLİN OKUMUŞ:

İstanbul'da turiste, yabancı uyrukluya çarpa çarpa yolda yürüyebiliyorsun. Ne hikmettir hiç yabancı yok ölenler içinde.

63
2
yanıtYanıtla
Selami:

Ya ne kadar safız. Hemen inanıyorsunuz. Yazık.

24
12
yanıtYanıtla
Firdevs trk:

Çok korkunç..

18
0
yanıtYanıtla
Tüm 19 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title