Haberler

Bin Ladin'in Şoförü Patatese Konuşmuş

İslamcı Terör Örgütü El Kaide'nin Başı Usame Bin Ladin'in Şöförü Salim Hamdan, Sorgulaması Sırasında Mcdonald's Ürünü Kızarmış Patates Getirilince İşbirliği Göstermiş.

İslamcı terör örgütü El Kaide’nin başı Usame Bin Ladin’in şöförü Salim Hamdan, sorgulaması sırasında McDonald’s ürünü kızarmış patates getirilince işbirliği göstermiş.

ABD’nin Küba’daki Guantanamo Üssü’da kurulan askeri mahkemenin ilk sanığı olan Salim Hamdan’ın eşine telefon edince de çok rahatladığı belirtildi. Mahkemede ifade veren FBI ajanı George Crouch, Hamdan’ın McDonald’sın kızarmış patateslerini sevdiğini söylediğini belirtti ve "Biz de ona patates getirdik" dedi. Crouch, Salim Hamdan’ın, kızarmış patatesleri "sıcak sıcak" sevdiğini de kaydetti. Crouch, Kasım 2001’de yakalanmasından yedi ay sonra, Hamdan’ın Yemen’deki karısını aramasına izin verildiğini ve bunun da tutukluyu rahatlattığını belirtti. George Crouch, "Hamdan çok ağladı. Eşini arama fırsatı için müteşekkir kaldı. Sırtından bir yük kalkmıştı ve eşi en azından yaşadığını öğrendi" dedi. Hamdan, Bin Ladin’ine ayda 200 dolar karşılığında şöförlük yaptığını kabul ediyor. Ancak, Salim Hamdan, terör örgütüne destek vermek ve silah taşımakla suçlanıyor. Salim Hamdan, İkinci Dünya Savaşı’ndan beri, ABD’de savaş suçu ile yargılanan ilk kişi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title