Haberler

Bağımsız Türk Filmleri Festivali Başlıyor

Güncelleme:

Güney Amerika'nın ilk bağımsız Türk Filmleri Festivali, Buenos Aires'te başlıyor.

Güney Amerika'nın ilk bağımsız Türk Filmleri Festivali, Buenos Aires'te başlıyor. Zeki Demirkubuz ve Hüseyin Karabey festivalin konukları arasında.

THY'nin ulaşım, NH otellerinin konaklama sponsoru olduğu festival, Arjantin Ulusal Film Enstitüsü INCAA'nın katkılarıyla 21-27 Şubat tarihleri arasında düzenlendi. 1977'den bu yana Arjantin'de diktatörlük döneminde kaybedilen çocuklarının bulunması için mücadele eden Plaza de Mayo (Mayıs Meydanı) Anneleri festivalin onur konuğu olacak. Türk sinemasının son 6 yılında öne çıkan 6 filminin gösterileceği festivalin açılışı Seren Yüce'nin 'Çoğunluk' filmiyle yapılacak. Hüseyin Karabey'in 'Gitmek: Benim Marlon ve Barondom', Zeki Demirkubuz'un 'Yeraltı', Özer Kızıltan'ın 'Takva', Nezih Ünen'in 'Anadolu'nun Kayıp Şarkıları' ve 7 yabancı yönetmenin gözünden İstanbul'un anlatıldığı 'Beni unutma İstanbul' filmleri Buenos Airesli sinamaseverlerin beğenisine sunulacak.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Zeki Demirkubuz İstanbul Arjantin Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title