Haberler

Azerbaycan'dan Ermenistan'a darbe: 230 tank, 38 hava savunma cihazı yok edildi

Güncelleme:

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, imha edilmiş askeri teçhizat listesi yayınladı. Saldırının başladığı ilk günden bugüne kadar, Ermenistan'a ait 230 tank ve diğer zırhlı araçlar, 38 hava savunma cihazı ve bir adet S-300 uçaksavar füzesi sistemi yok edildi.

Ermenistan'ın 27 Eylül tarihinde sivil halka yönelik yaptığı saldırıya yanıt veren Azerbaycan, Ermenilere ağır darbe yaşattı. Azerbaycan'ın savunmaya geçmesiyle birlikte başlayan çatışmalar sonucu, Ermenistan askerleri bazı bölgelerden çekilmek zorunda kaldı. Yaşanan gelişmenin ardından Ermenistan ateşkes çağrısı yaparken, bu çağrı yanıtsız kaldı.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından yapılan son açıklamalarda, yeni üsler kurularak Ermenistan ordusuna ait çok sayıda askeri teçhizatın imha edildiği bildirildi. Bakanlık, 27 Eylül'den 2 Ekim'e kadar Ermenistan'a ait; 230 tank ve diğer zırhlı araçları, 250 topçu parçası, roketatar, havan, 38 hava savunma cihazı, 10 komuta-kontrol ve komuta gözlem noktası, 7 mühimmat deposu, 130'dan fazla araç ve bir adet S-300 uçaksavar füzesi sisteminin yer aldığını belirtti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Ermenistan Azerbaycan Haberler

Bakmadan Geçme

Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? İstanbul'da kapalı olacak yollar nereler? Fatih, Şişli, Beşiktaş, D-100 Karayolu 1 Mayıs'ta toplu taşımaya kısıtlama mı getirildi? Toplu taşıma hangi saatler ücretsiz? İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu taşıma saatleri! 1 Mayıs'ta toplu taşımalar ücretsiz mi? İstanbul'da toplu taşımaya kısıtlama geldi mi? KIZIL GONCALAR son bölümde ne oldu? Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 30 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128105 30 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 30 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? #9917 30 Nisan günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? Bugün hava nasıl olacak? #127782 İstanbul'da yağmur yağacak mı? 30 Nisan hava durumu tahminleri! A101 AKTÜEL KATALOĞU 2 MAYIS| Çekme karavan fiyatı ne kadar? A101 bu hafta katalog ürünleri neler? A101 fiyat listesi! Resmi Gazete'de yayımlandı: #128647 Toplu taşıma 1 Mayıs'ta ücretsiz olacak! Resmi Gazete bugünün kararları neler?
500

Yorumlar (9)

Behcet:

Paşinyan oldu perişanyan

21
0
yanıtYanıtla
Behcet:

Beter olsunlar ermenistanlar

18
2
yanıtYanıtla
AZERİ:

DERHAL KARABAĞI TERK EDİN VE BİR DAHA BÖYLE BİR HALT YEMEYE KALKMAYIN YOKSA HARİTADA ERMENİSTAN DİYE BİR GAVUR KALMAYABİLİR

9
2
yanıtYanıtla
ATALI:

????? ???? ???????? ?? ????? ??????? ? ????? ????? ?? ????

2
4
yanıtYanıtla
Malatyalı:

VURUN ALLAH AŞKINA PAŞİNYAN MAKRON DÖNSÜN ŞAŞKINA

5
0
yanıtYanıtla
Vatansever:

Tam gaz ileri ... Daglik Karabag alinmali. Ateskes mateskes yok

5
0
yanıtYanıtla
KARA:

Ermeniler huzurlu ve mutlu yaşama istekleri varsa ; Türklerle güzel geçinmesini başarmalıdırlar. Tarihte bunu başardıkları zamanlarda hep mutlu ve huzurlu olmuşlardır. Rus''un, Fransız''ın , Haçlı ordularının gazına geldiklerinde hep acı çekmişlerdir. Bilmeliler ki Türk incitmeyeni kolay kolay incitmez. . .

2
0
yanıtYanıtla
HERO:

Süriyelileri tepemize çıkardınız, yanında olması gerekenlerin yanında olun, reklamı bırakın.

1
0
yanıtYanıtla
Yalan paraylamı:

Abd de bile bu kadar yarax yok

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title