Haberler

Avustralyalılar Köpekbalıkları İçin Ayaklandı

Güncelleme:

Avustralya'da son 3 yıl içinde 7 kişinin köpekbalığı saldırısında ölmesinin ardından sahillerin güvenli hale getirilmesi için binlerce kişi ayaklandı.

Dünya bir süredir farklı nedenlerden ötürü isyanlara tanık oluyor. Bu kez ayaklanmanın adresi Avustralya. Ve binlerce kişi çok farklı bir nedenden ötürü plajlara döküldü.

Geçen kasım ayında bir sörfçü köpekbalığı saldırısında öldü. Son üç yıl içinde köpekbalığı saldırısında ölen yedinci kişiydi. Bu nedenle sahillerin daha güvenli hale getirilmesi için yetkililer üzerinde baskı oluşmaya başladı.

Ve sonunda federal yetkililer, Batı Avustralya açıklarında 1 kilometreden fazla yaklaşan 3 metreden uzun köpekbalıklarının avlanması için onay verdi.

Buna göre plajların açıklarına yemli çengeller takılacak ve hayvanların sahile yaklaşması engellenmeye çalışılacak. Çengele takılan 3 metreden uzun olanlar vurularak öldürülecek, diğerleri okyanusa geri bırakılacak.

İşte tüm bu olanlar Avustralyalıları isyan ettirdi. Üç yılda ölümcül toplam 7 vaka yaşandığını belirten Avustralyalılar, bu uygulamanın kaldırılması için sahillere koştu. Dün ülkenin çeşitli plajlarında binlerce kişi köpekbalıklarına sahip çıkmak için eylem yaptı.

Devlet yetkilileri, uygulamanın hayat kurtaracağını savunuyor. Ancak çevreci örgütler ve onlara destek veren vatandaşlar uygulamanın gereksiz ve vahşi olduğunu öne sürüyor.

Protestoculardan John Lee, "Onları öldürmeye gerek yok. Burası onların evi. Köpekbalıklarını öldürün, balinaları öldürün, okyanusta sudan başka ne kalacak" dedi.

Avustralya'da yapılan anketler halkın yüzde 80'ninden fazlasının köpekbalıklarının öldürülmesine karşı çıktığını ortaya koyuyor. Okyanusta yüzen ya da sörf yapanların riski de kabul etmesi gerektiğine inanıyorlar.

Kaynak: Haberler.Com / Dünya

Avustralya Dünya Haberler

500

Yorumlar (4)

asa@s.com:

hayvanlar için mi dicektim ki nihayet akıllı birileri çıkmış insanlar için yapmışlar eylemi tebrik ederim zaten kara da da suda da nefret ediyom bu hayvandan etim çok mu tatlı geliyor ne

1
5
yanıtYanıtla
alp bozkurtalpbzkrt82@yahoo.com:

2-3 sene sonrada dalgıç yeğenlerim başka bir köpek balığını evcilleştirmişler dev gibi camgözü yavruluğundan beri beslemişler insana zarar vermediğini kendi gözümle gördüm, yunus gibi oyun bile oynuyor dalgıçlarla ... Hayvanların evi deniz , haliyle evinde gördüğü şeyi yer , kovar, öldürür onun hakkı . Senin evine bir insan senden izinsiz girse sen onu cezalandırmazmısın ? hiçbirşey yapamasan polisi ararsın kurtarın beni diyerek değilmi ? O hayvanın evide denizler, biz fazlalığız . Onlar değil

yanıt0
yanıt0
ali akpınarenigma00@hotmail.com:

Binlerce insanlar nedir ya koca site Türkçeyi katletmiş.

2
1
yanıtYanıtla
waybeecaneraslan_bio@hotmail.de:

Yazik ki ne yazik gene insan kazandi.kardesim dunyanin her bolgesi insana ait degil ya.birakin birazda hayvanlar yasasin sorf yapacagim diye hayvani kovala defol git baska yerde sorfunu yap.inanin geldigi yere hayvananin yeri yok resmen hayvanlarin yasayacak alani kalmadi be...beter ol insan.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title