Haberler

Almanya'da aşı olan 13 kişi bir hafta sonra koronavirüse yakalandı

Güncelleme:

Almanya'da yaşlılar evlerinde kalan 13 kişinin koronavirüs aşısı olduktan 1 hafta sonra Kovid-19 testleri pozitif çıktı.

Almanya'nın Bavyera eyaleti Stockheim kentinden Sonnen-Blick ve Hasslach-Blick yaşlılar evlerinde kalan 9'yaşlı 4'ü çalışan 13 kişinin testi pozitif çıktı. Bir hafta önce Alman BioNTech ve ABD'li Pfizer tarafından geliştirilen BNT162b2 aşısı olan kişilerin testlerinin pozitif çıkması soru işaretlerini de beraberinde getirdi.

KORONA BELİRTİLERİ AŞININ YAN ETKİSİ ZANNEDİLDİ

Tesis yöneticisi Silvia Meusel iki ayrı tesiste aşı yapıldıktan sonra yaşlılarda ve çalışanlarda görülen ateş ve öksürük gibi belirtilerin aşının kişiler üzerindeki yan etkisi olduğunu zannettiklerini daha sonra yapılan kontroller neticesinde bu kişilere yapılan hızlı koronavirüs testinin pozitif çıktığını açıkladı.

"VİRÜS AŞIDAN ÖNCE BULAŞMIŞ OLABİLİR"

Almanya Sağlık Bakanlığı'na bağlı aşılamadan sorumlu Paul Ehrlich Enstitüsü (PEI) Basın Sözcüsü Susanne Stöcker, yaşlılar evinde meydana gelen enfeksiyon vakalarının birkaç farklı nedeninin olabileceğine dikkat çekti. Stöcker, ilk seçeneğin enfeksiyonun zamanla alakalı olabileceğini, yaşlılar evinde kalan ve çalışanların aşı yapılmadan 1 hafta önce virüsün bulaşma ihtimali olduğunu ifade ederek aşının koruyucu etkisinin çok fazla olmama ihtimali bulunduğunu sözlerine ekledi. Stöcker olayın çok yönlü olarak araştırılması gerektiğini belirtti.

Robert Koch Enstitüsü, 80 yaş ile üzerindeki bakıcı ve sağlık personeline dönük ülke genelinde başlayan aşı kampanyasında 27 Aralık'tan bu yana 417 bin 60 kişiye aşı yapıldığını açıkladı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Amerika Birleşik Devletleri Bavyera Almanya Haberler

Bakmadan Geçme

Samsunspor Trabzonspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Samsunspor TS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Gönül Dağı CANLI izle! TRT 1 Gönül Dağı 137. yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Benzine ve motorine indirim gelecek! SON DAKİKA! Akaryakıta indirim var mı, ne zaman? Hull City play-off'a kaldı mı, kaçıncı oldu? Hull City Premier Lig'e çıkar mı? Zaniola Galatasaray'a dönecek mi? Aston Villa Zaniola'nın bonservisini aldı mı, alacak mı? Samsunspor Trabzonspor maçı CANLI izle! 4 Mayıs Samsunspor TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi!
500

Yorumlar (5)

BEYNİM YANDI ARKADAŞ:

ÇİN AŞISI İÇİN KORUMASI YÜZDE 91. 25 DENDİ, BREZİLYA''DAN BİR SES ''HAYIR YÜZDE 78''DENDİ. ''ÇİN AŞISI MI, MALLARI GİBİ DANDİK OLUR YAPTIRMAYALIM''DİYENLER, BU HABERİ GÖRÜNCE''GÖRDÜN MÜ BAK DEDİĞİMİZ''ÇIKTI DEMEYE KALMADI, YİNE BREZİLYA''DAN BİR HABER DAHA''AĞIR VAK''LARDA ÇİN AŞISININ KORUYUCULUĞU YÜZDE 100''DENDİ. ''HAY ÇİN AŞISININ DA, BEN ALMAN AŞISI OLACAM''DERKEN ALMANYA''DAN BİR HABER''AŞI OLAN 25 KİŞİ CORONA''YA YAKALANDI''. CORONA OLACAK MIYIM BİLMEM. AMA BALATALARI YAKTIĞIM KESİN. OLMAYACAĞIM UL

1
0
yanıtYanıtla
Hıçkıdık:

Canan hoca, gribin aşısı olmaz demişti de kimse inanmamıştı. Aşı olup corona olmam diyen arkadaşlar hiç durmayın koşun aşı olmaya

0
0
yanıtYanıtla
Yıkamacı:

Korona diye bisey yok bogazdan ve burundan sümük alipmikrop ariyorlar ben gönüllü taşıyıcıyım varsa kralı gelsin beni korona yapsin

0
0
yanıtYanıtla
Yaaa:

Yaaa oylemi su mu enjeckte ediyolar asi yerine acaba

0
0
yanıtYanıtla
Cehalet mutluluktur:

Cok doğalsın son zamanlarda izlediğim en güzel belgesel..

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title