Haberler

ABD'deki Teksas geriliminde 25 eyaletin bildirisi "iç savaş"a neden olur mu?

Güncelleme:

ABD yönetimi ile Teksas eyaleti arasında sınır güvenliği üzerinden bir gerilim ortaya çıktı. Gelişme, "ABD parçalanıyor" iddiasını gündeme getirirken bölgeden gelen haberler ülkenin Meksika sınırında bulunan Teksas eyaletinde şu an için herhangi bir çatışma ya da iç savaş durumu oluşmadığını bildiriyor.

ABD yönetimi ile Meksika sınırında bulunan Teksas eyaleti arasında sınır anlaşmazlığı, dünya gündeminin baş sıralarına oturdu. Ülkede bir iç savaşın oluşacağı yönündeki iddialar, 25 eyalet yönetiminin Teksas'a destek vermesiyle daha da kuvvetlenirken bölgeden gelen haberler Teksas'ta herhangi bir askeri hareketliliğin olmadığı yönünde.

ABD Yüksek Mahkemesi, sınır devriyelerinin görevlerini yapması amacıyla Teksas eyaletinde Meksika sınırına yerleştirilen jiletli telleri kesebileceği yönünde bir karar verdi. Duruma tepki gösteren Teksas yönetimi, sınırdaki güvenliğin sağlanması için bu kararın uygulanmasının olumsuz sonuçlara neden olabileceğini açıkladı.

25 EYALETTEN TEKSAS'A DESTEK

ABD'deki 25 eyalet, ABD Başkanı Joe Biden ile Teksas eyaleti arasındaki sınır güvenliği geriliminde Teksas'a destek veren bildiri yayımlayarak "Sınırın güvenliğini sağlamak için dikenli tel örgüler de dahil olmak üzere her türlü araç ve stratejiyi kullanma konusunda Vali arkadaşımız Greg Abbott ve Texas Eyaleti ile dayanışma içindeyiz" denildi.

ABD'DE İÇ SAVAŞ MI ÇIKACAK?

Teksas Valisi Gregg Abbott, yüksek mahkemenin aldığı kararı, "işgal" olarak yorumlarken ülkeye sınırdan girenlerin içerisinde teröristlerin ve çete üyelerinin olma tehlikesine dikkat çekti. Ülkede ortaya çıkan gerilim, "ABD'de iç savaş mı çıkıyor?" sorusuna neden olurken bölgeden gelen haberler, şu an için bir "çatışma" ihtimalinin olmadığına işaret etti.

ABD'deki Teksas geriliminin nedeni ortaya çıktı! 25 eyaletten

Haberler.com / Selahattin Demirel - Dünya

Teksas Politika Dünya Haberler

500

Yorumlar (51)

Tolga Babacan:

Beter olsunlar.. Okadar insanin kanina girdiler

537
35
yanıtYanıtla
Ayhan Er:

Hiç bir şey olmaz biz halk olarak lanet olsunlar beter olsunlar dedikçe biz beter oluyoruz. Bi eğitim yok kişisel gelişim yok ancak mahallede çekirdek çıtlayan teyzeler gibi beddua edelim piyango gibi ya tutusrsa

yanıt125
yanıt44
mahmut:

Ayhan Er, ABD ye 3 kez gittim. oradaki halk bizim milletten daha cahil. Bizim millet bence cahil değil. orada devlet kademesinmi yöneten sistem başarılı sadece

yanıt13
yanıt0
Vedat Arman:

Rahmetliyi hatırladım (Kadir Mısıroğlu)

167
84
yanıtYanıtla
sade vatandaş:

toprağı bol olsun

yanıt118
yanıt72
Bora Uzunlar:

Atesi bol olsun

yanıt59
yanıt89
hic33:

Bir Ortadoğu ülkesi mi ki hemen birbirlerine girsinler? Adamlar akıllı, güçlü sistem, teşkilatlanma var. Hiç bir şey de olmaz. Yarın aralarında konuşup sorunu hallederler.

165
75
yanıtYanıtla
mahalle sakini:

ortadoğu ülkelerinin birbirlerine girmelerinin neden o ülkelerin hepsinde iktidarda hamburgercide emir alan amerikanın tetikçileri var biz de aynısı olacaktı yüzde 2 farkla kurtuldu ülke.

yanıt118
yanıt80
mehmet turan:

Yahudilerin ABD'yi karıştırıp Çine gidiyor

163
20
yanıtYanıtla
Onemli Degil:

Bravo

yanıt17
yanıt2
Tüm 51 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title