Haberler

    ABD'de Irak Göçmeni Khairuldeen Makhzoomi, Arapça Konuştuğu İçin Uçaktan İndirildi

    ABD medyasında yer alan habere göre, 9 Nisan'da gerçekleşen olayda, Berkeley Üniversitesi öğrencisi 25 yaşındaki Irak göçmeni Khairuldeen Makhzoomi, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un da katıldığı bir toplantının ardından Oakland'a gitmek üzere Los Angeles'ta uçağa bindi.

    ABD medyasında yer alan habere göre, 9 Nisan'da gerçekleşen olayda, Berkeley Üniversitesi öğrencisi 25 yaşındaki Irak göçmeni Khairuldeen Makhzoomi, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un da katıldığı bir toplantının ardından Oakland'a gitmek üzere Los Angeles'ta uçağa bindi.

    Uçak kalkmadan önce telefonda amcasına Arapça Ban Ki-mun'un konuşmasını anlatan öğrenci, başka bir yolcunun şikayeti üzerine görevliler tarafından uçaktan indirildi.

    FBI tarafından havalimanında sorgulanan öğrenci, şüpheli bir durumun olmaması üzerine serbest bırakıldı ancak başka bir firmadan bilet alarak Oakland'a gitmek zorunda kaldı.

    Southwest Havayolu'ndan yapılan açıklamada, söz konusu olayın ardından öğrenciye ulaşılamadığı, firmaya herhangi bir şikayetin de gelmediği öne sürüldü.

    FİRMADAN ÖZÜR BEKLİYORUM

    New York Times gazetesine konuşan ve firmaya tazminat davası açmadığını kaydeden Makhzoomi ise "Ailem ve ben çok sıkıntılar yaşadık. Bu da daha öncekilere benzer bir uygulamaydı. Bu dünyadaki en önemli değer para değil insan onurudur. Özür dilemelerini bekliyorum. Belki böylece insanlara eşit davranmayı öğrenirler" ifadelerini kullandı.

    Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi (CAIR) San Francisco bölgesi yetkilileri de ABD'de sadece bu yıl benzer şekilde en az 6 Müslüman'ın uçaktan indirildiğini, Southwest havayolunun geçen hafta da Chicago'da başka bir Müslüman kadın yolcuyu benzer gerekçelerle uçaktan indirdiğini bildirdi.

    Kaynak: Hürriyet / Dünya

    Berkeley Üniversitesi Los Angeles Oakland Irak Dünya Haberler

    Bakmadan Geçme

    Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title