Haberler

Dünya diken üstünde! Bakanın küfürlü paylaşımı iki ülkeyi karşı karşıya getirdi

Güncelleme:

Filipinler Dışişleri Bakanı Teodoro Locsin'in, son dönemde sorun yaşadığı Çin'le ilgili tweet'i dünya gündemine bomba gibi düştü. Paylaşımında Çin'e küfür eden Locsin, "Çin, dostum. Bunu kibarca nasıl ifade edebilirim? Dur bir düşüneyim. Tamam, s... git" ifadesini kullandı. Bakan Locsin'in diplomatik nezaketten uzak bu paylaşımı kısa sürede yüzlerce retweet alırken, söz konusu paylaşıma çok sayıda tepki de geldi.

Dünya, Filipinler Dışişleri Bakanı Teodoro Locsin'in Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımı konuşuyor. Çin ile Filipinler arasındaki Mart ayından beri süren gerilim yeni bir boyut kazandı. Locsin'in küfürlü tweet'i iki ülke arasındaki gerilimi tepe noktasına taşıdı.

KÜFÜRLÜ PAYLAŞIMI YÜZLERCE RETWEET ALDI

Locsin, ülkesinin karasularını ihlal etmekle suçladığı Çin'e ait gemilere tepki gösterdiği tweet'inde şu ifadelere yer verdi;

"Çin, dostum. Bunu kibarca nasıl ifade edebilirim? Dur bir düşüneyim… Tamam… S... git."

Bakanın diplomatik nezaketten uzak bu paylaşımı kısa sürede yüzlerce retweet aldı.

Dünya şaşkın! Dışişleri Bakanı'nın küfürlü tweet'i iki ülkeyi karşı karşıya getirdiFilipinler Dışişleri Bakanı Teodoro Locsin.

"NAZİK DİPLOMASİ DİLİ BİR İŞE YARAMADI"

Söz konusu paylaşıma pek çok tepki de geldi. Bakan gelen tepkiler üzerine bugüne dek nazik diplomasi dilinin bir işe yaramadığını belirten bir paylaşım daha yaptı.

KRİZ NASIL ORTAYA ÇIKTI?

Filipinler, geçtiğimiz aylarda Güney Çin Denizi'ndeki tartışmalı bir resifin yakınında Çin'e ait 200'ün üzerinde teknenin demirlediğini bildirmişti.

Çin'in bu adımına sert peki gösteren Filipinler söz konusu gemilerin acilen geri çekilmesini talep etmişti. Çin'in bu teklifi geri çevirmesi üzerine Filipinler bölgeye çok sayıda devriye gücü göndermişti.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Filipinler Haberler

500

Yorumlar (5)

Halil çağrı Çevik:

ne savaşı ya filipinler kim cin kim adami lokum la puskevutun arasına koyar yerler bırakın hayal kurmayı şu zamanda kimse savaşa çıkmaz

43
8
yanıtYanıtla
ihsanhan:

çinin çok kalabalık olduna bakmayın fare gibilerdir. en iyi türkler bilir. çok olabilirler ama korkaklardır

32
18
yanıtYanıtla
Halil çağrı Çevik:

YApmaya. Hadi git ozaman 50 milyon uygur türkünü kurtar

yanıt1
yanıt0
Theo:

Çin gittikçe büyüyor Amerika dost kaybediyor Amerikanın Dünyaya hakimiyeti artık az kaldı Dollar yerine yuan Dünya alış veriş parası olacak buna emin olun

4
7
yanıtYanıtla
Engin Turan:

Çin yakında ABD yi bile geçer Boş milliyetçilik yapan adamlar niye bu kadar kör cahiller Aldıkları hava bile fuzuli Bilim teknoloji deviri

7
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title