Haberler

Dünya Sağlık Örgütü'ne göre koronavirüsün merkezinin ABD olma ihtimali var

Güncelleme:

Dünya Sağlık Örgütü Sözcüsü Margaret Harris, koronavirüsün son 24 saat içindeki yayılma hızına bakıldığında yeni merkezinin ABD olması ihtimalinden bahsetti.

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıktıktan sonra Avrupa'da İtalya'da zirveye çıkan koronavirüsle ilgili son gelen veriler ışığında Dünya Sağlık Örgütü, virüsün yeni merkezinin ABD olabileceğini belirtti.

İlk olarak 12 Aralık'ta Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüs tüm dünyada 17 binden fazla insanın ölümüne neden olurken hastalığın bulaştığı insan sayısı da 400 bine yaklaştı.

"YENİ MERKEZ ABD OLABİLİR"

Dünya Sağlık Örgütü Sözcüsü Margaret Harris yaptığı açıklamada "ABD'de çok büyük hızlanma görülüyor. ABD'nin salgının merkez üssü olma potansiyeli var" diye konuştu. Harris, son 24 saat içinde vakaların yüzde 85'inin Avrupa ve ABD merkezli olduğunu bu vakaların yüzde 40'ının da ABD'den olduğunu belirterek "ABD'de çok büyük bir salgın var ve bunun yoğunluğu artacaktır" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Koronavirüs ilk olarak Çin'de çıkmasına rağmen Avrupa ülkelerinin tedbirleri geç almasıyla adeta Avrupa'da zirveye ulaştı. Ölü sayısı Çin'de 3 bini geçerken İtalya'da 6 bini İspanya'da ise 2 bin 500'ü geçti. Vaka sayılarına bakıldığında ise Çin'de 81 binden fazla İtalya'da 63 binden fazla ABD'de ise 46 binden fazla vaka görüldü.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Amerika Birleşik Devletleri Çin Halk Cumhuriyeti Dünya Sağlık Örgütü Koronavirüs Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (4)

BUNAK:

BETER OL ÇİN ABD VS. .

12
7
yanıtYanıtla
Adınızı yazın:

Görüyormusunuz şu Çinlilere rüzgarın yönünü nasılda değiştirdi top şimdi Amerika’da . Amerikanın işi çok zor bir kere yabancı Nüfus çok Çinliler gibi tek bir ırk değil . Onlara hiç birşeyi yaptıramazsın Yakında ölümler ve yağmalama olayları başlar . İyki orada değilim korkunç son

9
3
yanıtYanıtla
Ahmet:

şu sitede sonunda adam akıllı bir yorum

yanıt0
yanıt2
Gurbetci:

Nufus nekadar coksa koronaya bulasan ve olenlerde okadar cok olur ne yazikki. Panzehir bulunmadan dunyanin daha cok cekecegi var. O gune kadarda saglik sistemi nekadar iyi olduguna bakar ulkelerin

0
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title