Haberler

Dünya Mutfaklarının Biberi Bursa'da Üretilecek

Bursa İl Özel İdaresi tarafından 3.5 milyon TL yatırımla Mustafakemalpaşa ilçesinin Ovaazatlı beldesine kırmızı toz biber üretim tesisi kuruluyor.

Bursa İl Özel İdaresi tarafından 3.5 milyon TL yatırımla Mustafakemalpaşa ilçesinin Ovaazatlı beldesine kırmızı toz biber üretim tesisi kuruluyor.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Bilal Çelik, Tarım Köy İşleri Daire Başkanı İsmail Aksoy, İmar ve Yapı İşleri Daire Başkanvekili Hakan Bebek, Ovaazatlı Belde Belediye Başkanı İlhan Gürkaş ile inşaatı son aşamaya gelen biber kurutma fabrikasında incelemelerde bulundu. Çelik, "Dünyada sofralık biber yetiştiriciliğinde Türkiye olarak üçüncü sıradayız, Mustafakemalpaşa'da üretilen kırmızı toz biber ise İl Özel İdare tarafından yapımı devam eden biber kurutma tesisi ile yılda bin tonlar seviyesine çıkacak. Dünyada birinci sırada yerimizi alacağız. Burada üretilecek son derece sağlıklı ve sanayie uygun biberlerin kalitesi hijyenle birleşecek. Belde halkına bereketli kazançlar sağlamasını temenni ediyorum" dedi.

Yağışlı havalarda biberin kurumasının çok zor olduğunu, bu fabrikadan çıkan biberin aflatoksin  içermeyeceğini belirten Çelik, "İl Özel İdaresi tarafından 3.5 milyon TL bedelle ihalesi yapılan biber kurutma tesisinde artık makineler monte edilmeye başlandı. Önümüzdeki günlerde deneme üretimine başlanacak. Artık kırmızı toz biber Bursa ve Mustafakemalpaşa'nın bir ürünü olarak dünya mutfaklarında yerini alacak" diye konuştu. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Mustafakemalpaşa Ovaazatlı Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title