Haberler

Dünya Kupası Şampiyonu Almanya Berlin'de Coşkuyla Karşılandı

Mario Götze'nin uzatmalarda attığı golle Dünya Kupası şampiyonluğunu kazanan Almanya Milli Takımı, Almanya'nın başkenti Berlin'e döndü.

Mario Götze'nin uzatmalarda attığı golle Dünya Kupası şampiyonluğunu kazanan Almanya Milli Takımı, Almanya'nın başkenti Berlin'e döndü. Milli takım oyuncuları Almanya'nın ünlü Brandenburg Kapısı önünde binlerce Alman tarafından karşılandı.

Dünya Kupası finalinde Arjantin'i yenen ve 4. Kez Dünya Kupası şampiyonluğunu kazanan Almanya Milli Takımı, kupanın sona ermesinin ardından Berlin'e döndü. 1 saat gecikmeli olarak Berlin'e gelen Almanya Milli Takımı'nı Brandenburg Kapısı önünde binlerce Alman karşıladı. Milli takım uçaktan indikten sonra bir otobüsle Brandenburg Kapısı önüne geldi ve Alman taraftarlar oyuncuları dakikalarca alkışladı. Otobüsün üzerine kurulan platformdan Alman taraftarlara seslenen milli takım oyuncuları kupa sevincini doyasıya yaşadı.

Final maçında Almanya'ya kupayı kazandıran golü atan Mario Götze, kalabalık taraftar grubunu gördükten sonra attığı tweette, "Burada neler oluyor! Şaşırtıcı!" yazdı ve Podolski ile olan fotoğrafını Twitter'a yükledi. 7.4 milyon takipçisi bulunan Mesut Özil de takım arkadaşlarıyla çektiği fotoğrafı Twitter'dan takipçileriyle paylaştı.

Son dünya kupası şampiyonluğunu 1990 yılında İtalya'da kazanan Almanya, daha önce 1954 ve 1974 yıllarında da Dünya Kupası'nı kazanmayı başarmıştı. Bu yıl Brezilya'da düzenlenen Dünya Kupasında G Grubunda Portekiz, Gana, ABD ile karşılaşan Almanya, gruptan birinci çıktıktan sonra sırasıyla Cezayir, Fransa, Brezilya ve Arjantin'i yenerek zafere uzanmıştı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Brandenburg Kapısı Mario Götze Almanya Berlin Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title