Haberler
BBC

"Dünya Düzdür" Diyen Çılgın ABD'li, Kanıtlamak için Ev Yapımı Roketle Havalanacak

Güncelleme:

ABD'de Dünya'nın düz olduğuna inanan "Çılgın" lakaplı Mike Hughes, evinin garajında yaptığı buharlı bir roketle Cumartesi günü California'da test uçuşu yapacak.

Emekli limuzin şoförü Mike Hughes, 20 bin dolara mal olan roketiyle saatte 800 kilometre hıza çıkarak 550 metre yüksekliğe ulaşmayı hedefliyor. Hughes, uçuşunu internetten canlı yayınlayacak.

KARAVANDAN FIRLATACAK

Mojave çölünde, sadece dört kişinin yaşadığı Amboy kasabasında, rampa olarak kullanılacak eski bir karavandan fırlatılacak roket, 550 metre yüksekliğe ulaştığında iki paraşüt devreye girecek.

DÜNYANIN DÜZ OLDUĞUNA İNANIYORLAR

Hughes test uçuşunu, Dünya'nın düz olduğuna inanan "Düz Dünya Araştırma Grubu" adlı derneğin sponsorluğunda gerçekleştirecek.

61 yaşındaki Mike Hughes, "kurgudan ibaret" dediği bilime inanmadığını belirterek "Aerodinamik ve akışkan dinamiğiyle, nesnelerin havada nasıl hareket ettiklerini biliyorum. Ama bu bilim değil, sadece bir formül" dedi.

TABİİ Kİ KORKUYORUM

Hughes, uçuşunun riskleriyle ilgili bir soruyu şöyle yanıtladı: "Tabii ki çok korkuyorum. Ama hiçbirimiz bu dünyadan canlı çıkmıyoruz."

2014'te de benzer bir deneme yapan Hughes, bu uçuşun ardından, kendisini uzaya çıkaracak yeni bir roket yapmayı planlıyor. Hughes bu roketle, 'Dünya'nın düz olduğunu kendi gözleriyle göreceğini' söylüyor.

BBC

Komik - İlginç Teknoloji Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (17)

beybi:

kıçın bile düz değil ordan anla

9
0
yanıtYanıtla
Covanni:

Abilerim ablalarım bu ''Dünya Düzdür'' adlı konferansa katılanlardan kişi başı 250 dolar alınmış. İnanmayın!Ben isteyene dünyanın düz olduğunu 150 doladan, dünyanın yuvarlak olduğunu ise 100 doladan ispatlarım. İkisini birden isteyene sadece 199 dolar 95 sent, yanında da tükenmez kalem hediye.

4
1
yanıtYanıtla
YOHMINA:

düz mantık katılıyorum bencede dünya düz ama rokete dikkat et başkan roket işi sıkıntı

3
2
yanıtYanıtla
Çipura:

Dünya düzdür diye yorum yapanlar saçma saçma konuşmayın!Dünya düz falan değildir, at kafası şeklindedir.

3
1
yanıtYanıtla
sado:

insanları kandırmak, onları kandırıldığına ikna etmekten daha kolaydır.

4
0
yanıtYanıtla
kasa:

aynen oyle

yanıt1
yanıt0
Adınızı Yazın:

550 metre yükseye roket fırlatmak yerine 550 metre yükseklikte bir dağa çık ordan bak diyen olmamış mı bu akıl fakirine

4
0
yanıtYanıtla
cvp:

550 metre sadece deneme uçuşu. Başarılı olursa uzaya çıkacakmış

yanıt0
yanıt0
sado:

evet dünya düzdür araştırın

1
2
yanıtYanıtla
salla gitsin:

kör cahil hepsi

1
1
yanıtYanıtla
Tüm 17 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title