Haberler

Dünya Çocukları Çocuk Şenliğinde Buluştu

Dünyanın Çeşitli Ülkelerinden Türkiye'ye Gelen Çocuklar Uluslararası Turizm Çocuk Şenliği'nde Buluştu. Şenlikte Yabancı Öğrenci Grupları Yöresel Oyunlarını Sergilerken, Çin'den Gelen Bir Grup Hareketli Danslarıyla İlgi Odağı Oldu.

Dünyanın çeşitli ülkelerinden Türkiye'ye gelen çocuklar Uluslararası Turizm Çocuk Şenliği'nde buluştu. Şenlikte yabancı öğrenci grupları yöresel oyunlarını sergilerken, Çin'den gelen bir grup hareketli danslarıyla ilgi odağı oldu.

Konak Meydanı'nda İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Karşıyaka Belediyesi iş birliğinde düzenlenen 5.Uluslararası Turizm Çocuk Şenliği değişik ülkelerden gelen çocukları buluşturdu. 15-22 Nisan Turizm Haftası kutlamaları kapsamında öğrenci grupları yöresel oyunlarını sergiledi. 6 ülkenin katıldığı şenlikte Çin'den gelen grubun dansları büyük ilgi gördü. Türkiye'ye ilk kez geldiklerini belirten Çinli öğrenciler, organizasyonu çok beğendiklerini ifade etti. Çinli öğrencilerin öğretmeni Li Lu dan ise İzmir'i çok beğendiğini ve Türk insanının çok sıcak olduğunu belirtti.

İzmir İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Mustafa Akdağ, etkinliğin amacının farklı kültürleri buluşturmak ve turizme katkı sağlamak olduğunu söyledi. Öte yandan Akdağ, yarın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle tüm dünya çocuklarının bayramını kutladı.

5. Uluslararası Turizm Çocuk Şenliği'ne Estonya, Macaristan, Polonya, Çin, Gürcistan ve Makedonya katıldı.

(EY-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title