Haberler

Dü'de "Akademisyenlik Okulu" Semineri Verildi

Dicle Üniversitesi (DÜ) İlahiyat Fakültesi'nde "Akademisyenlik Okulu" semineri düzenlendi.

Kariyer Planlama Merkezi'nce İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenlenen ve Kariyer Danışma Merkezi Sorumlusu Fatma Çalık tarafından verilen akademisyenlik okulu seminerine öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Çalık, seminerde yaptığı konuşmada, yüksek öğretimdeki öğrenci sayısının giderek arttığını, 1992 yılında 52 olan üniversite sayısının 2012 yılı itibarıyla 165'e yükseldiğini söyledi.

Kamu Personeli Dil Sınavı (KPDS) ve Üniversitelerarası Kurul Yabancı Dil Sınavı (ÜDS) sınavları hakkında geniş bilgi veren Çalık, lisansüstü eğitimin akademisyenlik için başlangıç noktası olduğunu belirtti.

Çalık, "Yabancı dil puanınız 65'in altında ise YÖK tarafından belirlenen yurt içindeki üniversitelerden birinde araştırma görevlilerine 6 ay dil eğitimi veriliyor, dil puanı 65'in üzerinde olan araştırma görevlileri için isterlerse 3 ay yurt dışında dil eğitimi alma imkanı sağlanıyor. Yurt dışından döndükten sonra tekrar sınava giriyorlar, yabancı dil barajını aşanlar yüksek lisans, doktora eğitimine devam ederler" dedi.

DÜ İlahiyat Fakültesi Din Sosyolojisi Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Alaaddin Dikmen ise günümüz toplumlarının hiçbir dönemde olmadığı kadar hızlı değiştiğini ifade ederek, bu değişimlere ayak uyduramayan, değişimlerin yönünü ve gerekçelerini iyi analiz edemeyen kurumsal yapıların kendilerini geleceğe taşıma şansının az olduğunu söyledi.

Dikmen, üniversitelerin toplumun en dinamik, üretime katkısı en fazla, farklı toplumlarda olup bitenleri en iyi çözümleyen kurumlar olmak zorunda olduğunu da vurgulayarak, "Bunun için akademisyen olmak isteyen öğrenciler ciddi bir gayret sarf etmelidir. Çalışmalarını bu hedefe yönelik olarak planlamalıdırlar. Üniversitenin hangi bölümünde olurlarsa olsunlar gelecekle ilgili planlamalarını en geç 2. sınıfın başında yapmış olmalı ve evrensel düşünmelidirler" diye konuştu.

- DİYARBAKIR

Kaynak: AA / Yerel

Dicle Üniversitesi Fatma Çalık Dikmen Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli? Salih Savaşlı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Reyhanlı Belediye Başkan adayı Salih Savaşlı kaç yaşında, nereli? Abdullah Kadayıf kimdir? Zafer Partisi Hatay- Payas Belediye Başkan adayı Abdullah Kadayıf kaç yaşında, nereli? Serhan Yıldırımhan kimdir? Zafer Partisi Hatay- Kırıkhan Belediye Başkan adayı Serhan Yıldırımhan kaç yaşında, nereli? Cengiz Kırgın kimdir? Zafer Partisi Hatay- İskenderun Belediye Başkan adayı Cengiz Kırgın kaç yaşında, nereli? SURİVOR KİM ELENDİ? Survivor All Star 2024 adaya kim veda etti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title