Haberler

Dto'dan Ereğli Tso'ya Ziyaret

Deniz Ticaret Odası (DTO) Batı Karadeniz Bölge Başkanı İrfan Erdem, Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Arslan Keleş'i ziyaret etti.

Deniz Ticaret Odası (DTO) Batı Karadeniz Bölge Başkanı İrfan Erdem, Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Arslan Keleş'i ziyaret etti.

Erdem, Ereğli Ticaret ve Sanayi Odasına ziyarette bulunarak, Oda Başkanı Arslan Keleş ile görüş alışverişinde bulundu.

Ziyarette yaptığı konuşmada, 2008 krizinde toplam 9 bin kişinin istihdam edildiği tersaneler bölgesinde, çalışan sayısının 400'lere düştüğüne işaret eden Erdem, Çin ve Hindistan'da mevcut gemi sayılarının fazla olması nedeniyle çok ucuza gemi satıldığını ve kimsenin gemi yaptırmadığını söyledi.

Erdem, bununla birlikte Türkiye ve dünya genelinde 35-40 yaşında çok sayıda gemi bulunduğunu, bunların 2023 yılı itibarıyla mecburen hurdaya çıkmaya başlayacağını aktararak, şunları kaydetti:

"Bu gemilerin hurdaya ayrılmasıyla da bir boşluk meydana gelecek. Bu boşluğu doldurmak için de yeni gemi siparişi verecekler. Bakanımızla da görüştük. Türkiye'nin elinde 450 tane, bin ile 3 bin tonluk arasında gemiler var. Bu gemiler hurdaya çıkmak üzere. Buradan biz Ereğli olarak pay alacağız. Hazır gemini getiriyorsun hurda teşviği alıyorsun, teşvik alınca da gemiyi yapmak zorundasın. O zaman bu tersanelere de pay düşer. Bizde bakım onarım yapılamadığı için sektör tamamen çöktü. Tuzla, Yalova bugün bakım onarım yapabiliyor."

Kaynak: AA / Güncel

Çin Halk Cumhuriyeti Batı Karadeniz Arslan Keleş İrfan Erdem Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title