Haberler

Dtk, Hdk, Dbp ve Hdp Heyeti Van'da

Van'da konuşan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Başkanı Sebahat Tuncel, bölgede yaşananların geçici olmadığını belirterek, "Türkiye'de yaşanan kriz geçici bir kriz değildir. Yapısal bir krizdir" dedi.

Burada Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Leyla Güven'in Kürtçe yaptığı konuşmanın ardından söz alan HDP Eski Milletvekili ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Başkanı Sebahat Tuncel, bölgede yaşananların geçici olmadığını belirterek, yaşananların yapısal bir kriz olduğunu söyledi. Tuncel, "Biz demokratik siyasette ısrarımızı ifade etmek için bölgelerde halkımızla buluşma bu süreci onlarla birlikte tartışma ve demokratik siyasetteki ısrarımızı ifade etmek için buradayız. Demokratik bölgeler partisi bölgede iktidardır. Biz burada halkın büyük bir teveccühünü almışız iki dönemdir halk bize oy veriyorsa hizmetimizden memnundur demek. Türkiye'de yaşanan kriz geçici bir kriz değildir. Yapısal bir krizdir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti ulus devletçi tekçi zihniyeti nedeniyle artık ciddi anlamda bir kaosun ve krizin yaşandığı ülke haline gelmişti. Halklar, kadınlar gençler, inanç grupları bu ülkede geleceklerine dair ümitsizdirler. Halklarımız örgütlemek bizim görev sorumluluğumuzdur" dedi.

"KENDİ SİSTEMİMİZİ KURACAĞIZ"

Kendi sistemlerini örmek için mücadele edeceklerini savunan Tuncel, "Bulunduğumuz her alanda kendi sistemimizi geliştireceğiz. Türkiye'nin demokratikleşmesi konusunda da Halkların Demokratik Patisi ve Halkların Demokratik Kongresi mücadelesini birlikte batıda yürüteceğiz. Buradaki mücadelemiz Türkiye ve Kürdistan'ın her yerinde çok daha büyüyerek ve gelişerek devam edecektir" diye konuştu.

Ziyarete Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanları Leyla Güven ve Hatip Dicle, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüsü Gülistan Kılıç Koçyiğit ve HDP Eski Milletvekili ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Sebahat Tuncel, HDP Milletvekili Lezgin Botan, HDP Milletvekili Adem Geveri, Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Bekir Kaya HDP Van İl Eş Başkanı Yakup Ataş ve partililer katıldı. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Leyla Güven Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kabine Toplantısı konuları neler? 15 Nisan Kabine Toplantısı gündeminde neler var? Threads tekrar ne zaman açılacak? Threads tekrar açılacak mı, tamamen mi kapatılıyor? 30 Kasım hangi burç? Kasım'ın 30'u hangi burçtur? 30 Kasım burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 30 Kasım hangi burca ait?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title