Haberler

DSP'li Türker : "İki Koldan Solu Güçlendiriyoruz"

DSP Genel Sekreteri Masum Türker, Türkiye'nin İçinde Bulunduğu "Kötü Gidişe Dur" Demek İçin Seçimlere Katılmama Kararı Aldıklarını Söyledi.

DSP Genel Sekreteri Masum Türker, bir vatandaş olarak oyunu CHP'ye kullanacağını söyledi. Türker, DSP'nin Türkiye'nin içinde bulunduğu koşulları dikkate alarak seçimlere girmeme kararı aldıklarını hatırlatırken, "Biz, CHP ile iki ayrı koldan solu güçlendirmeye çalışıyoruz. Bu çalışmalarımız halkta büyük bir coşku uyandırmış onu görebiliyoruz" diye konuştu.

DSP'li Türker, Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde seçmenlerle biraraya ve basın toplantısı düzenledi. Partisinin seçim stratejilerine ilişkin açıklamalarda bulunan Türker, DSP'nin Türkiye'nin içinde bulunduğu "Kötü gidişe dur demek" için seçimlere katılmama kararını aldıklarını hatırlattı. DSP Genel Başkanı Zeki Sezer'in liderliğinde Türkiye'yi adım adım dolaştıklarını anlatan Türker, halkın büyük sıkıntı içinde olduğunu ifade etti. Türker şöyle devam etti :

"Biz kimseyle kavga etmeden sayın Genel Başkanımız Zeki Sezer'in liderliğinde Demokratik sol ilkeleri halka anlatmak için yollara düştük. Gördük ki, Türkiye yanıyor. Türkiye'nin bu duruma düşmesinde AKP yönetimi yetkili oldu. Biz ne milletvekilliği adaylığı istedik, ne de bir görev bekledik. Türkiye'nin AKP'den kurtulması için seçimlere katılmama kararı aldık."

CHP'YE OY İSTEDİ

Masum Türker DSP'nin, "Demokrat ve devrimci" bir çizgide AKP'ye karşı mücadele ettiğini söyledi. Türker, CHP'yi kardeş parti olarak gördüklerini ifade ederken, "Zeki Sezer'in liderliğinde, bütün demokratik solcular arayışlarını, görüşlerini CHP'den yana bildiriyorlar" diye konuştu.

Türker kendisin de bir vatandaş olarak oyuna siyasi görüşüne en yakın olan CHP için kullanacağını hatırlatarak, vatandaşlarında bu yönde oy kullanmalarını istedi.

Bir vatandaşın Türker'e, "DSP'nin neden tek başına seçime girmediğini" sorması üzerine Türker, "DSP ve CHP'nin iki ayrı koldan solu güçlendirmeye çalışıyor" şeklinde cevap verdi. Bu çalışmalarımız halkta büyük bir coşku uyandırmış onu görebiliyoruz" ifade etti.

AKP'YE MEYDAN OKUDU

DSP Genel Sekreteri Türker, Türkiye'de krize dönüşen Cumhurbaşkanı seçimlerine de değindi. Türker, " Ben Tayyip Erdoğan'a Abdullah Gül'e de Cumhurbaşkanlığı seçiminde meydan okuyan bir partinin genel sekreteriyim" dedi.

Türker, Anayasa Mahkemesi'nin Cumhurbaşkanlığı seçimininde referandum kapısını açan kararını değerlendirdi. Türker "367" nin varlığını desteklediklerini söyleyerek, "Doğru bir karardı. Anayasa Mahkemesi halk oylamasını yerinde bulan kararı, Anayasa' nın değiştirilmesinde aranan nitelikli oylama olarak bilinen 367 milletvekilinin katılımıyla açılmasına da farklılık getiriyor" diye değerlendirdi.

DSP uzmanlarının referanduma ilişkin hazırlıklarını sürdüğünü ifade eden Türker çalışmalar bittikten sonra konuyu Genel Başkan Sezer'e sunacaklarını ve Parti Meclisi'nde Bir değerlendirme yapacaklarını söyledi.

Türker ve bazı DSP yöneticilerini Çaycuma kavşağı girişinde parti ve CHP'liler uzun bir araç konvoyuyla karşıladı. Türker DSP otobüsü içerisinde CHP'li Milletvekili adayı Ali İhsan Köktürk ve parti yöneticileriyle vatandaşları selamladı. (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title