Haberler

DSP Kurultayı Çalışmalarına Başladı

Demokratik Sol Parti'nin 7. Olağan Kurultayı Çalışmalarına Başladı.

Demokratik Sol Parti'nin 7. Olağan Kurultayı çalışmalarına başladı.

Atatürk Spor Salonu'ndaki kurultaya Rahşan Ecevit, DSP Ankara Milletvekili Emrehan Halıcı ve bazı milletvekilleriyle birlikte geldi. Ecevit, salona girerken ayakta alkışlandı.

Rahşan Ecevit'in salona girmesiyle spor salonunda kasetten Bülent Ecevit'in kendi sesinden ''El ele büyüttük sevgiyi'' şiiri dinletildi. Bu sırada salonda ''Ben de buradayım'' yazılı dev Bülent Ecevit posteri açıldı. Bu sırada bazı partililerin göz yaşlarını tutamadığı görüldü.

DSP Genel Sekreteri Masum Türker kurultayın toplanması için gerekli çoğunluğun sağlandığı bildirdi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Büyük Kongre Başkanlık Kurulu oluşturuldu.

Divan Başkanlığına Trabzon İl başkanı Sibel Suiçmez, Başkan yardımcılıklarına Denizli Milletvekili Hasan Erçelebi ve Adana İl Başkanı Baştuğ Çalışır seçildi. Başkanlık Kurulu'nun oluşturulmasının ardından DSP Genel Başkanı Zeki Sezer,konfeti yağmuru altında salona girerek partilileri selamladı.

Partiler sık sık ''Türkiye'de tek yol, demokratik sol'', ''Başbakan Sezer'' ve ''Halkçı Ecevit'' sloganları attı.

Eski DSP Genel Başkanı Bülent Ecevit'in vefatının ardından gerçekleştirilen ilk kurultayın yapıldığı Atatürk Spor Salonu'na, sabahın erken saatlerinden itibaren partililer ve delegeler gelmeye başladı.

Kongre salonunun girişine ''DSP 7. Olağan Kurultay'ına Hoş Geldiniz'' yazılı pankart asıldı ve dışarıda dev bir sinevizyon ekranı kuruldu. Sabah saatlerinden itibaren müzik yayını yapılan kurultayda, salonun bahçesinde halk oyunları ekipleri de gösteriler sundu.

Kurultayın yapıldığı, mavi ve beyaz renklerin hakim olduğu Atatürk Spor Salonu'nun girişinde, Atatürk'ün ve DSP Genel Başkanı Zeki Sezer'in resimleri ile DSP bayrağı ve Türk bayrağı bulunuyor. Kongre salonunun her yerinde Sezer ve Bülent Ecevit'in yan yana resimleri yer alıyor.

Salonda ''Ecevit'in Işığında, Zeki Sezer'in Liderliğinde İktidara'', ''Türkiye'nin umudu DSP'', Bizim İki Gücümüz Var, Halk ve Hak'' yazılı pankartlarda yer alıyor. Zaman zaman da ''Güneş Doğudan Doğar, Batıdan Batar, Dadaşların Kalbi Seninle Atar'' ve ''Atamızın Sayesinde O Kadar Rahat Uyuyoruz Ki, Hala Uyanamadık'' yazılı pankartlar da açıldı.

Divan Başkanlığının yer alacağı kürsüde mavi zemin üzerine ''Sol Umut'' yazısı bulunuyor. Ayrıca kürsünün bulunduğu platformun iki yanında sinevizyon ekranı yer alırken, kürsünün ortasına da ''Türkiye'nin Umudu DSP, Sol Umut'' yazılı afiş asıldı.

Salonda sık sıkı sigara içilmemesi yönünde uyarılar yapılıyor.

DSP'nin 7. Olağan Kurultayı'nda 1141 delege, genel başkan ile 60 üyeden oluşan parti meclisi ve 7 üyeden oluşan merkez disiplin kurulunu belirlemek üzere sandık başına gidecek.

Genel Başkanlık için Zeki Sezer'in tek aday olarak seçime girmesi bekleniyor.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title