Haberler

DSÖ kötü haberi verdi: Gençler 2022'ye kadar aşısız kalabilir

Güncelleme:

Dünya koronavirüs salgınında geliştirilecek aşıya odaklanmışken bu konuda gençlere DSÖ'den kötü haber geldi. Dünya Sağlık Örgütü'nün üst düzey yöneticisine göre dağıtımı kademeli olarak gerçekleştirilecek aşının genç ve sağlıklı bireylere ulaşması 2022'yi bulacak.

Koronavirüs aşısı geliştirildiğinde nasıl dağıtılacağı bir başka problem. Aşı üretim kapasitesinin sınırlı olması ve çok fazla insanın aşıya ihtiyaç duyması nedeniyle aşı dağıtımının nasıl yapılacağı ortaya çıkan temel sorulardan biri.Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Dünya Sağlık Örgütü'nün üst düzey araştırmacılarından Soumya Swaminathan önemli bilgiler aktardı.

Yüksek risk grubundakilerin aşı dağıtımında öncelikli olması herkesin üzerinde anlaştığı noktalardan biri. Soumya Swaminathan'ın açıklamalarına göre genç ve sağlıklı bireyler aşılamada en son atılacak. Dünya üzerindeki milyarlarca insan göz önünde bulundurulduğunda gençlerin aşı sırası en 2022'de gelecek.

DAĞITIM KURALLARINI DSÖ VE ÜLKELER BELİRLEYECEK

Soumya Swaminathan'a göre risk grubundakiler de kendi aralarında derecelendirilecek. Örneğin sağlık çalışanlarının da sınıflandırılması gerekeceğini düşünüyor. Swaminathan'a göre aşıların ortaya çıkmasıyla beraber DSÖ ve ülkeler temel kuralları belirleyecek.

"2021 YILINDA EN BİR AŞI GELİŞTİRİLEBİLİR"

Uzmanlar 2021 yılında en az bir koronavirüs aşısının geliştirileceğini düşünüyor. Halihazırda salgın 40 milyon vakaya doğru hızla ilerliyor. Can kaybı da 1 milyon 90 binin üzerine çıktı.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Dünya Sağlık Örgütü Koronavirüs Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (4)

işte öyle:

dsö o aşıyı alsında

0
1
yanıtYanıtla
vedat:

Burdan yetkilileri göreve çağırıyorum !! Aliağada faliyet gösteren emlakçıları ve mütahitleri lütven denetleyin bunlar vürüsten dahada tehlikeliler birçok emlakçının yetki belgesi yok mütahitler evin tapusunda yüz ölçümü küçük gösterip devletten vergi kaçırıyorlar oysa 67 metre kare gösterdikleri ev gerçekte 110 metre kare ona göre satıyorlar aynı ev birçok emlakçıda farklı fiyatlarla satılmaya çalışılmakta bunu yapmak zor değil ilanlara bakın anlarsınız, bir kaç eve müşteri olun gidip bakın.

1
0
yanıtYanıtla
Serhat:

Vedat bey salık la ilgili haber yerine yorum yapıyorsun ne alaka şimdi çok saçma bir yorum

0
0
yanıtYanıtla
hakan gardas:

Hergün bir limon tüketin ve görün bakin en dogal asi budur ve garanti korunmus olursunuz. .

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title