Haberler

Down Sendromlu Yusuf'un Hayali Gerçek Oldu

Kilis'te down sendromlu Yusuf Bozkurt'un, havuza girme hayali Kilis Belediyesince gerçekleştirildi.

Kilis'te down sendromlu Yusuf Bozkurt'un, havuza girme hayali Kilis Belediyesince gerçekleştirildi.

Kilis Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, engelli ve yetim çocukların hayallerine kavuşabilmesi adına başlatılan "Hayalim Gerçek Oldu Projesi" kapsamında, kalp hastası 5 yaşındaki Yusuf Bozkurt'un havuza girme hayalini gerçek oldu.

Meslek Edindirme Merkezi gönüllülerinin yürüttüğü projede, Yusuf Bozkurt'u evinde ziyaret eden gönüllü kadınlar, aldıkları şişme havuzu Yusuf'a hediye etti.

Yapmış oldukları çalışmalardan dolayı Kilis Belediyesine teşekkür eden aile, çocuklarının evin bahçesinde havuza girebildiğini ifade etti.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara, çocuklarının yüzlerinin gülmesi adına böyle bir proje başlattıklarını belirtti.

Proje kapsamında gönüllü kadınların saha çalışması yaparak ihtiyaç sahiplerini tespit ettiklerini dile getiren Kara, "Down sendromlu ve kalp hastası olan Yusuf Bozkurt'un hep yapmak istediği ama imkanı olmadığı için yapamadığı havuz hayali gerçekleştirildi. Yusuf'un hayalini kurduğu havuzu alarak kendisine hediye ettik. Bu tür projeleri sürdürmeye davam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Kara, projeye sivil toplum kuruluşları ve iş adamlarının da destek verdiğini aktardı.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Yusuf Bozkurt Hasan Kara Kilis Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title