Haberler

Donanma Gemileri Ziyarete Açıldı

Donanma Komutanlığı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Gölcük Deniz Ana Üs Komutanlığındaki askeri gemileri halkın ziyaretine açtı.

Donanma Komutanlığı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Gölcük Deniz Ana Üs Komutanlığındaki askeri gemileri halkın ziyaretine açtı.

Etkinlikler kapsamında Kuzey Görev Grup Komutanı Tuğamiral Mehmet Cem Okyay, Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Gölcük Cumhuriyet Başsavcısı Abdülhamit Durgut ve beraberindeki komutanlarla, TCG Turgutreis fırkateyninde şehit aileleri ve gazilerle yemek yedi.

Gölcük Anıt Park'ta, Donanma Komutanlığı Bandosu tarafından vatandaşlara cumhuriyet konseri verildi, Tüfekli Gösteri Mangası gösteri yaptı.

Donanma Komutanlığına gelen vatandaşlar, savaş unsurlarının bulunduğu Poyraz Limanı'na alındı. Askerler, çocuklara Türk bayrağı verdi, çikolata ikram etti.

Gölcük Deniz Ana Üs Komutanlığındaki etkinliklerde aralarında çocuklar, şehit yakınları ve gazilerin de bulunduğu vatandaşlar, fırkateyn, hücumbot, denizaltı ve lojistik destek gemilerini gezme fırsatı buldu.

Vatandaşlar, Poyraz Limanı'nda demirli Deniz Yüzbaşı Muharrem Öner komutasındaki TCG YZB. İ.Tulunay Lojistik Destek Gemisi ile Deniz Yüzbaşı Tahir Tan İnce komutasındaki TCG Gür Denizaltısı'nı gezerek, kendilerine rehberlik eden komutanlardan bilgi aldı.

Etkinlik kapsamında, şehit yakınları, gaziler, askeri personelin aileleri ve vatandaşlar, seyre çıkan TCG Salihreis fırkateynine binerek, İzmit Körfezi'ne açıldı. Vatandaşlar gemide hatıra fotoğrafı çektirdi.

Öte yandan İzmit ilçesinde Deniz Binbaşı Sezgin Beşli komutasındaki TCG Zıpkın gemisi de halkın ziyaretine açıldı.

"Milletimiz ve devletimiz için gurur duyuyoruz"

TCG Salihreis fırkateynini ziyaret eden vatandaşlardan Mükrime Zeyrek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilk kez savaş gemisine bindiğini ve çok mutlu olduğunu ifade ederek, "Çok güzel bir gezi oluyor. Milletimiz ve devletimiz için gurur duyuyoruz." diye konuştu.

Rengin Çelik ise oğlunun üsteğmen olarak görev yaptığı gemiyi gördüğü için çok mutlu olduğunu belirterek, "Hem de bu güzel bayramda kutlamaya katılmak benim için onur verici. Eşim de asker zaten. Kendisi havacı. Gemilerde bulunmaya alışık değilim, ilk kez biniyorum. Mutlu oldum." şeklinde konuştu.

Asker eşi olan Duygu Tabaklı da herkesin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutlayarak, duygularını şöyle ifade etti:

"Böyle etkinliklerde insan gurur duyuyor. Hem donanmamız ve askerlerimizin böyle ortamlarda, ne şartlarda görev yaptığını görmek bize gurur veriyor. Mutluyum. Allah bütün askerlerimize kolaylık versin. Başta ulu önder Atatürk olmak üzere bütün şehitlerimizi, gazilerimizi rahmetle, minnetle anıyoruz."

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Cem 29 Ekim Gölcük Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 5 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 5 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
title