Haberler

Doğru Yol Partisi, Çatı Adaydan Desteğini Çekti

Güncelleme:

DYP, çatı aday Ekmeleddin İhsanoğlu'na destek vermeyeceğini ve ortak basın toplantısına katılmayacağını açıkladı.

Doğru Yol Partisin'den (DYP), CHP ve MHP tarafından cumhurbaşkanı adayı gösterilen Ekmeleddin İhsanoğlu'na desteğin çekildiği, yarınki ortak basın toplantısına partiden katılım olmayacağı bildirildi.

DESTEK VERİLECEĞİNİN SÖYLENDİĞİ HATIRLATILDI

DYP'nin yazılı açıklamasında, daha önce, CHP ve MHP tarafından cumhurbaşkanı seçimi için "Çatı aday" gösterilen İhsanoğlu'nun desteklendiğinin açıklandığı, yarın 6 parti genel başkanının katılımıyla ortak deklarasyonun açıklanacağı toplantıda Genel Başkan Çetin Özaçıkgöz'ün de bulunacağının kamuoyuna duyurulduğu anımsatıldı.

"DEMOKRAT PARTİ'NİN İSTEĞİ İLE YAPILAN ETİK DEĞİL"

Bu akşam CHP Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray'ın Özaçıkgöz'ü telefonla arayarak önce "toplantının iptal edildiğini", sonra da " Demokrat Parti'nin, DYP'nin çağrılmasından rahatsız olduğunu" dile getirdiği öne sürülen açıklamada, şunlara yer verildi:

"6 partinin ortak adayı olarak basına lanse edilen ancak DP'nin istememesi üzerine sonradan değişiklik yapılmasını siyasi etik açısından doğru bulmuyoruz. En azından demokratik olarak 6 partinin görüşünün alınarak tek bir partiye tahakkümünün olmaması gerekmekteydi.

"ÇATI ADAYA DESTEK VERMEYECEĞİZ"

Partimize ve kamuoyumuza yapılan bu yakışıksız hareket sebebiyle çatı aday Sayın İhsanoğlu'na desteğimizi çektiğimizi, yarınki ortak basın toplantısına katılmayacağımızı kamuoyuna saygıyla duyurur, Sayın Kılıçdaroğlu ve Sayın Bahçeli'nin gösterdikleri nezaketten dolayı kendilerine teşekkür ederiz."

Kaynak: AA / Güncel

Ekmeleddin İhsanoğlu Doğru Yol Partisi Çetin Özaçıkgöz Demokrat Parti Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (109)

adanalıAdınız Yazın:

ülkücüler erdoğana destek olacak chp nin oyuncağı olmayacaklar.

120
95
yanıtYanıtla
celali32osmnerz32@gmail.com:

pırıldak olma bahçeli ağamız ne derse odur kardeşim

yanıt0
yanıt0
burakburak-t69@hotmail.com:

ak trol mal malkonuşma ülkücüler sonuna kadar ihsanoğlunun arkasındadır

yanıt0
yanıt0
cenkhayelperest23@hotmail.com:

ülkeyi bölen birine destek olcaklar vay be

yanıt0
yanıt0
arsimet:

içlerinden en sağlamı selahattin demirtaş gerisi boş beleş adamlar.

15
76
yanıtYanıtla
bir:

ben bir iki demecini dinledim konuşmalarında cümle kurgularında ciddi hatalar vardı . Türkiye gibi siyasi yönden çok hareketli bir ülkede siyasetten anlamayan böyle pasif bir adamın ne işi var. A. necdet sezerden bile daha pasif. Ve bu adamı aday göstermek CHP nin aklına nerden geldi acaba. Kim AKIL verdii.

56
26
yanıtYanıtla
ve:

Cemaatin diretmesiyle aday gösterildi bu EMEKLEDDİN.

59
20
yanıtYanıtla
garip:

ya ekmeleddinin konuşmalarında bir anormallik var adam islam işbirliği teşkilatı başkanı ama islama bakışı bir garip. CHP mi ekmeleddini kullanıyor yada birileri CHp yi mi kullanıyor GARİPP. Ama türkiyede yaşamamış birini ülkenin Cumhurbaşkanı adayı yapmak akıl karı değil

49
13
yanıtYanıtla
talat:

cunku dyp kimin haketigini biliyor

25
36
yanıtYanıtla
bilgiç:

türkiyede 30.000 oyları var ,desteğini çekmiş.

54
5
yanıtYanıtla
Tüm 109 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title