Haberler

Djokovic Yarı Finalde

Sezonun ilk grand slam tenis turnuvası Avustralya Açık'ta, tek erkeklerin 1 numaralı seribaşı Novak Djokovic, 7 numaralı seribaşı Kei Nishikori'yi 3-0 yenerek yarı finale yükseldi.

Sezonun ilk grand slam tenis turnuvası Avustralya Açık'ta, tek erkeklerin 1 numaralı seribaşı Novak Djokovic, 7 numaralı seribaşı Kei Nishikori'yi 3-0 yenerek yarı finale yükseldi.

Avustralya'nın Melbourne kentinde düzenlenen turnuvadaki tek erkekler çeyrek final mücadelesinde, geçen yıl da dahil 5 şampiyonluğu bulunan Sırp Novak Djokovic ile burada çeyrek finalden ötesini göremeyen Japon Kei Nishikori karşılaştı.

Djokovic, daha az basit hata yaptığı ilk seti 6-3 aldı. Nishikori, 2. sette oyuna yön veren taraftı ancak etkisiz servisleri ve 22 basit hatası yüzünden Djokovic, seti 6-2 üstün tamamladı ve 2-0 öne geçti.

Japon raket, aldığı mola sonrası başlayan 3. setin 2. oyununda servis kırarak skoru 2-0'a getirdi. Nishikori, karşılıklı kaybedilen servis oyunlarının ardından elde ettiği 3-1'lik avantajı koruyamadı ve skor 3-3'e geldi. Rakibinin basit hatalarından faydalanarak 7. oyunda bir kez daha servis kıran Djokovic sette kontrolü ele geçirdi . 3. seti de 6-4 kazanan dünya 1 numarası, sahadan 3-0 galip ayrıldı ve grand slam turnuvalarında 29. defa yarı finale çıktı.

Djokovic, yarı finalde 3 numaralı seribaşı Roger Federer'in rakibi oldu.

10. gün programı

Avustralya Açık'ta yarın, erkeklerin 2 numaralı seribaşı Andy Murray, 8 numaralı seribaşı David Ferrer, 13 numaralı seribaşı Milos Raonic de 23 numaralı seribaşı Gael Monfils ile çeyrek finalde karşılaşacak.

Kadınlarda ise 7 numaralı seribaşı Angelique Kerber ile 14 numaralı seribaşı Victoria Azarenka ve Johanna Konta ile Zhang Shuai, yarı finale çıkma mücadelesi verecek.

Kaynak: AA / Spor

Kei Nishikori Avustralya Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title