Haberler

Beştepe'de Leyla Zana İsmi Nasıl Gündeme Geldi?

Güncelleme:

Leyla Zana'nın görüşme teklifini Cumhurbaşkanlığı Sofrası'nda gündeme Oral Çalışlar getirmiş. Erdoğan, "Üzerinde düşünelim" demiş.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde akademisyenler ve gazeteci-yazarları ağırladı. Cumhurbaşkanlığı Sofrası'nın gündemi "Terör ve Terörle Mücadele ile Güvenlik/Demokrasi Dengesi" oldu.

Sofrada yapılan sohbetlerde terör örgütleri DAEŞ (IŞİD) ve PKK başta olmak üzere terör örgütleriyle mücadele, kamu güvenliği ile özgürlükler arasında dengenin korunması, Suriye'deki savaş ortamının etkileri, terörle mücadele çerçevesinde Türkiye'nin aldığı tedbirler üzerinde duruldu.

Toplantıda gündeme gelen Leyla Zana ile görüşme önerini Radikal yazarı Oral Çalışlar yazdı.

İşte yazının ilgili kısmı:

"LEYLA ZANA'YI DAVET EDEMEZ MİSİNİZ?"

"Sözlerimin bu noktasında Cumhurbaşkanına, "Leyla Zana'yı davet edemez misiniz?" diye sordum. Erdoğan, "Başvuruları var, üzerinde düşünelim?" şeklinde bir yaklaşım sergiledi.

Bu yazıyı yazdığım sırada, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, konuyu incelettirdiğini ve görüşmeye eğilimli olduğunu açıkladı.

"ZANA İSMİ BİR SİMGE"

Leyla Zana ismini, bir simge olduğu için ifade ettim. Daha önce de, krizlerin aşılıp, diyalog yolunun açılmasında Tayyip Erdoğan'ın Leyla Zana'yı davet edip konuşmasının rolü olmuştu.

Leyla Zana, Kürt siyasi hareketi içinde, bağımsız ve açık sözlü tutumuyla, bir yönelimi, bir duruşu ifade ediyor.

"Bir yerden başlamak", "ipin ucuna bir yerden sarılmak" açısından, bir "Leyla Zana görüşmesi", başlangıç olabilir. Bizi üzen, büyük acılar yaşamamıza neden olan gelişmelere "dur" diyebilmek için bir yol bulabilmek, hepimizin arzusu…

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın bu çağrıya olumlu karşılık vermesini, bir sinyal olarak değerlendirmekten yanayım.

Bu bunaltıcı, bıktırıcı ve sisli ortamda, bir "çıkış ışığı" bulabilecek miyiz?

Bekleyelim ve görelim."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Recep Tayyip Erdoğan Leyla Zana Ağrı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title