Haberler

DİYARBAKIR - "Yayalar İçin 5 Adımda Güvenli Trafik" uygulaması

Güncelleme:

Diyarbakır ve Mardin'de polis ve jandarma ekiplerince 7-13 Mayıs Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında "Yayalar İçin 5 Adımda Güvenli Trafik" sloganıyla uygulama yapıldı.

Diyarbakır ve Mardin'de polis ve jandarma ekiplerince 7-13 Mayıs Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında "Yayalar İçin 5 Adımda Güvenli Trafik" sloganıyla uygulama yapıldı.

Diyarbakır'ın merkez Kayapınar ilçesindeki Fırat Bulvarı'nda emniyet ve jandarma ekiplerinin katılımıyla uygulama yapıldı.

Vali Yardımcısı Ömer Coşkun uygulamaya katılarak sürücü ve vatandaşları bilgilendirdi, broşür dağıttı.

Coşkun, gazetecilere yaptığı açıklamada, uygulama kapsamında vatandaşları ve sürücüleri bilgilendirmeye çalıştıklarını söyledi.

"Trafikte emniyet kemeri kullanımının ne kadar hassas ve önemli olduğu konusunda dikkat çekmeye çalışıyoruz." diyen Coşkun, yapılan istatistiklerin trafik kemerinin hayat kurtardığını açık bir şekilde gösterdiğini belirtti.

Coşkun, "Bayram tatilinde gerçekleşen trafik kazalarında bir önceki yıla göre yüzde 58 azalma söz konusu. Bu gerçekten çok önemli bir oran. Özellikle ölümlü trafik kazalarında oldukça azalma söz konusu." dedi.

İçişleri Bakanlığının, emniyet kemeri, yaya geçidi kullanımı konusunda bilinçlendirme çalışmalarının karşılık bulduğunu ifade eden Coşkun, hedeflerinin daha güvenli bir trafik olduğunu kaydetti.

Mardin

Merkez Artuklu ilçesinde 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkı'ndaki uygulamaya katılan Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Coşkun Sel ve İl Emniyet Müdürü Mahmut Karabulut, jandarma ve polis ekipleri ile yayalara broşür dağıttı, bilgilendirme yaptı.

Uygulamanın ardından gazetecilere açıklamaya yapan Demirtaş, Türkiye genelinde Trafik Haftası kapsamında yayaların bilinçlendirilmesi konusunda çalışmaların yapıldığını söyledi.

Mardin'de de hafta boyunca cadde, sokak ve okullarda yayaların bilgilendirileceğini ifade eden Demirtaş, "Özellikle ölümlü kazalarda can kayıplarını daha da düşürmeyi amaçlıyoruz. Yayanın yolun karşısına nasıl geçmesi gerektiğini, nasıl bir yol izlemesi gerektiğini 5 adımda anlatan bir mottomuz var. Bu kapsamda bütün arkadaşlarımızla vatandaşlarımıza bilgi vereceğiz. Tüm vatandaşlarımıza trafik kurallarına en güzel şekilde riayet etmelerini tavsiye ediyoruz. Çünkü onların can güvenliği bizler için çok önemli." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
title