Haberler

Diyarbakır'da Agd'den İftar Programı

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Diyarbakır Şubesi tarafından Bağlar ilçesinde geleneksel iftar programı düzenlendi.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Diyarbakır Şubesi tarafından Bağlar ilçesinde geleneksel iftar programı düzenlendi.

İlçede bulunan bir düğün salonunda düzenlenen iftar programına katılan AGD Genel Başkan Salih Turhan, son 5-6 aylık dönemde bu bölgede yaşanan terör olayları nedeniyle 500 binden fazla insanın evlerini terk ettiğini söyledi.

İnsanları kurtarmak, hakikati yeryüzüne hakim kılmanın gayreti içerisinde sürekli çalışmalar yapılması gerektiğini aktaran Turhan, şunları söyledi:

"Rabbimiz bu mübarek vakitler hürmetine hepimizin dertlerimizi, sıkıntılarımızı gidersin. Şu anda dünyanın birçok bölgesinde sıkıntı içerisinde olan, inim inim inleyen İslam coğrafyasındaki kardeşlerimizin sıkıntıların giderilmesi için bizi vesile kılsın. Ramazan ayının her günü çok güzel. Dün Bedir Muharebesinin zaferle neticelendiği gündü. Allah yeryüzündeki bütün İslam ümmetine hakkın galip olduğu, batılın yok olduğu günleri nasip etsin. Diyarbakır Peygamber efendimizin vefatından 7 yıl sonra Hazreti Ömer döneminde İslam orduları tarafından fethedildi. Diyarbakır böyle mübarek bir şehirdir."

Diyarbakır'ın doğru tanıtılması için Diyarbakır'ın fethi programına tüm Türkiye'den insanları getirdiklerini aktaran Turhan, Diyarbakır'ın Türkiye'nin birçok yerinde karpuzu ve yaşanan terör olayları ile tanındığını dile getirdi.

Diyarbakır'ın doğru tanıtılması için Türkiye'nin her tarafında programlar yaptıklarına dikkat çeken Turhan, "Bu programlardan sonra bir anket yaptık. Ankete katılanların yüzde 34'ü Diyarbakır'ı İslam ordularının fethetmesinden ve buradaki sahabelerden tanıdığını belirtti. Allah bu mübarek vakitler hürmetine kardeşliğimiz tekrar tesis etsin, fitne ve fesattan bizi muhafaza etsin. Büyük İsrail projesine ortak edilmeye çalışılan bu mübarek beldeyi zalim İsrail'in elinden muhafaza etsin. Burada rahat bir şekilde bir araya geldiğimiz gibi Rabbimiz, dünyanın birçok yerinde bir araya gelmeyi bize nasip etsin."

İftar programı, yapılan duanın ardından sona erdi.

İftar programına, Diyarbakır'daki sivil toplum kuruşulu temsilcileri, akademisyenler, kanaat önderleri, basın yayın kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Anadolu Gençlik Derneği Salih Turhan Diyarbakır Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title