Haberler

Dısıslerı Bakanı Babacan'ın Bulgarıstan Temasları

Disisleri Bakani Ali Babacan, Sofya'da Bulgaristan Disisleri Bakani Ivaylo Kalfin, Makedonya Disisleri Bakani Antonio Milososki ve Hirvatistan Disisleri Bakani Gordan Jandrokovic ile Biraraya Gelerek İkili Temaslarda Bulundu.

Disisleri Bakani Ali Babacan, Sofya'da Bulgaristan Disisleri Bakani Ivaylo Kalfin, Makedonya Disisleri Bakani Antonio Milososki ve Hirvatistan Disisleri Bakani Gordan Jandrokovic ile biraraya gelerek ikili temaslarda bulundu.

Bulgaristan'in baskenti Sofya'da Kempinski Otel'de duzenlenen Guneydogu Avrupa Isbirligi Sureci Disisleri Bakanlar Toplantisi'na katilan Disisleri Bakani Ali Babacan, toplantinin ardindan Bulgaristan, Makedonya ve Hirvatistan Disisleri Bakanlari ile biraraya gelerek ikili temaslarda bulundu. Daha sonra Bulgaristan Muslumanlari Basmuftulugu'nu ziyaret ederek Basmuftu Mustafa Haci'den bilgi alan Bakan Babacan, Sofya'nin ibadete acik tek camisi olan Banyabasi Camii'ni gezdi.

Bakan Babacan, toplantiyla ilgili yaptigi aciklamada, "Mayis ayinda Bulgaristan'in donem baskanligi sona eriyor. 2009-2010 donem baskanligi bize geciyor" dedi.

Tum Balkan ulkelerinin NATO ve AB uyeligini cok onemli gorduklerini kaydeden Babacan, Balkan ulkelerini uyelikler konusunda cesaretlendirdiklerini vurguladi. AB ve NATO'da Balkan ulkelerine yonelik temel hedefin tum Balkan ulkelerini birlestirmek olmasi gerektigini ifade eden Babacan, farkliliklari zenginlik olarak gorme ve farkliliklari baris ve huzur icinde yasatabilmenin son derece onemli olduguna degindi. Bulgaristan'da etnik mensuba sahip toplumlarin baris ve huzur icinde yasadigini ornek gosteren Babacan, "Etnik huzurun saglanmasi icin AB surecinde Bulgaristan'a yardim edildi. Balkan ulkelerini uzun vadede ayni hedef kilitlemek cok onemli" diye konustu.

Kosova ile ilgili yaklasimlarin farkli olduguna, toplantida hem taniyanlar hem karsi olanlarin tek masa etrafinda toplanmasinin onemine deginen Bakan Babacan, "Turkiye olarak Balkanlar'da farkliliklarin giderilmesi, barisin saglanmasi ve istikrarin saglanmasina elimizden geleni yapacagiz. Bunu hem Balkan ulkeleriyle hem de Balkan ulkeleri uzerinde etkili olabilecek ulkelerle gerceklestirecegiz" seklinde konustu.

"Balkanlar'in istikrari acisindan ileriki donemlerde Sirbistan'a buyuk rol ve gorev dusuyor. Bizim icin onemli olan Balkanlar'da huzurun, refahin artmasidir" diyen Babacan, "Bulgaristan bugun AB'ye tam uye olan bir ulke, Romanya da tam uye. Her iki ulkede refah seviyesi ve huzuru farkli. Sofya'da cok farkli etnik ve dine mensup insanlar var. Ama hepsi baris icinde yasiyor. Toplantida Bolgesel Isbirligi Konseyi isimli yeni bir yapi kuruldu, merkezinin Saraybosna'da olmasi kararlastirildi. Binanin ic dizaynini Turkiye yapacak. Sirbistan'da zor donemden geciyor onlar icin. Burada onemli olan itidaldir, siyasi gercekciliktir, olaylara gercekci bakabilmektir. Olayin icine tarih giriyor, duygusal anlayis giriyor, bu nedenle farkli bakislar soz konusu. Sorunlarin siyasi diyalog, diplomasi yoluyla, iletisim yoluyla cozulmesinden yanayiz" ifadelerini kullandi.

(IA-IOZ-IOZ-CC-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

12 Mayıs hangi burç? 12 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 12 Mayıs tarihi hangi burç olur? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 12 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 12 MAYIS PAZAR 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? ANNELER GÜNÜ MESAJLARI 2024: En iyi, en duygusal, güzel, anlamlı anneler günü mesajları! Bugün anneler günü mü? Bugün anneler günü kutlanıyor mu, kutlanacak mı? Anneler günü ne zaman 2024? Eurovision 2024 hangi kanalda? Eurovision 2024 nerede yayınlanıyor, nereden izlenir? Eurovision'da kim birinci oldu? Eurovision Şarkı Yarışması Finali'nde hangi ülke birinci oldu? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 12 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title