Haberler

Dink Ailesi, Trabzon Eski Valisinin Dinlenmesini Talep Etti

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in ailesinin avukatları, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na bir dilekçe sunarak cinayetin işlendiği dönemde Trabzon Valisi olarak görev yapan Hüseyin Yavuzdemir'in tanık olarak dinlenmesini talep etti.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in ailesinin avukatları, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na bir dilekçe sunarak cinayetin işlendiği dönemde Trabzon Valisi olarak görev yapan Hüseyin Yavuzdemir'in tanık olarak dinlenmesini talep etti. Savcılığa sunulan dilekçede Yavuzdemir'in TBMM İnsan Hakları Alt Komisyonu'na verdiği ifadelere ve basın yayın organlarında yer alan haberlere değinildi.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin devam etmekte olan soruşturmada Dink ailesinin avukatları Fethiye Çetin, Hakan Bakırcıoğlu ve İsmail Cem Halavurt, İstanbul Terörle Mücadele Savcılığı'na 1 sayfalık bir dilekçe sundu.

Savcılığa sunulan dilekçede Hrant Dink'in 19 Ocak 2007'de öldürülmesine ilişkin halen Savcı Muammer Akkaş tarafından yürütülen soruşturma kapsamında cinayetin işlendiği dönemde Trabzon Valisi olan Hüseyin Yavuzdemir'in tanık olarak dinlenmesi istendi.

Dilekçede, Yavuzdemir'in Hrant Dink cinayetine ilişkin rapor oluşturan TBMM İnsan Hakları Alt Komisyonu'na ifade verdiği hatırlatılarak, Yavuzdemir'in "Her gün saat 11.00'de Vali başkanlığında İl Emniyet Müdürü ve İl Jandarma Komutanının katılımı ile yapılması gereken toplantıları Vali olduğu dönemde düzenli şekilde yaptığını, Yasin Hayal'in faaliyetleri ve Hrant Dink cinayeti konusunda kendisine bilgi aktarılmadığını" söylediği vurgulandı.

Yavuzdemir'in "17 Şubat 2006 tarihinde Hrant Dink cinayetine dair Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü tarafından İstanbul İl Emniyet Müdürlüğüne yazılan yazıdan haberdar edilmediğini" de beyan ettiği ifade edilen dilekçede, "Basın yayın organlarında yer alan haberlere göre Hüseyin Yavuzdemir Hrant Dink cinayetine ilişkin hazırlıklardan bahsederek, 'Devleti temsil eden bir vali olarak haberim olsa yasal gereğini yapar, suikastı önleyecek tedbir alınmasına katkı sağlardım' demiştir" denildi.

Savcılığa sunulan dilekçede Hüseyin Yavuzdemir'in; 'Trabzon'da yaşanan olaylar elbette benim de yöneticilik alanında deneyimlerimi arttırdı. Kontrgerillanın devlet içindeki etkinliğini daha sonraki süreçte daha iyi değerlendirebildim. Trabzon'da yaşanan olayların tesadüfi olmadığını ve devlet içinde yuvalanmış kontrgerilla tarafından tezgahlandığını düşünüyorum' dediğine ilişkin ifadelerin basın yayın organlarında yer aldığı belirtildi. Bu nedenlerle savcılığın Trabzon eski Valisi Hüseyin Yavuzdemir'in bilgisine başvurulması talep edildi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Hüseyin Yavuzdemir Hrant Dink Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title