Haberler

Dha Yurt: Çhd'nin Kapatılmasını Protesto Eden Avukatlara Müdahale

ÇAĞDAŞ Hukukçular Derneği'nin (ÇHD) OHAL kapsamında kapatılması üzerine Antalya Adliyesi bahçesinde izinsiz basın açıklaması yapmak isteyen avukatlara polis müdahale etti.

ÇAĞDAŞ Hukukçular Derneği'nin (ÇHD) OHAL kapsamında kapatılması üzerine Antalya Adliyesi bahçesinde izinsiz basın açıklaması yapmak isteyen avukatlara polis müdahale etti.

ÇHD üyesi yaklaşık 50 avukat, OHAL kapsamında bazı avukatların gözaltına alınıp ÇHD'nin kapatılmasını protesto için basın açıklaması yapmak istedi. Basın açıklamasının yasak olduğunu bildiren emniyet ekipleriyle grup arasında tartışma çıktı. Dağılmaları uyarısına uyulmayınca polis gruba müdahale etti. Aralarında görme engelli bir avukatın da bulunduğu gruptan bazıları ezilme tehlikesi geçirdi. Kapatılan ÇHD'nin Şube Başkanı Deniz Yıldırım, yapamadığı basın açıklamasıyla ilgili bildirisini gazetecilere dağıttıktan sonra beraberindeki avukatlarla birlikte adliyeye girdi. Olay sırasında çekim yapan bir kişi de kimlik sorgusu yapıldıktan sonra serbest bırakıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------

Toplanan avukatlara polis şeflerinin uyarısı

ÇHD'nin Akdeniz Şube Başkanı Deniz Yıldırım'ın basın metnini okumaya başlaması

Polis şeflerinin uyarısını dikkata almayan avukatlara çevik kuvvetin ve sivil polislerin müdahalesi

Kalabalığın arasında kalan görme engelle avukatın başkaları tarafından kalabalığın dışına çıkartılması

Kadın avukatların tepkileri

Grubun slogan atarak adliye içine girmesi, görme engelli avukat Hasan Puluç'un da elinde bastonuyla turnikeden geçmesi

Adliyenin genel görüntüsü

121 MB /// 03.49"

Haber- Kamera: Mustafa KOZAK/ANTALYA,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Deniz Yıldırım Antalya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128104 #128105 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title